Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Na Anfielde výbuch radosti. Klopp: Toto je Liverpool, aký som poznal

Na snímke Jürgen Klopp objíma Divocka Origiho po skončení prvého zápasu osemfinále Európskej ligy vo futbale FC Liverpool - Manchester United vo štvrtok 10. marca 2016. Foto: TASR/AP

V zápase vládla elektrizujúca atmosféra, k čomu prispeli oba fanúšikovské tábory. Nedostatkom slávneho ostrovného derby bol len nevýrazný výkon United.

Liverpool 11. marca (TASR) - Liverpool zaplavila po štvrtku obrovská futbalová eufória. Hráči FC ovládli dominantným spôsobom úvodné osemfinále Európskej ligy, obetavou hrou otupili silu Manchestru United a v elektrizujúcej atmosfére triumfovali 2:0. Kým v domácom tábore zavládla zaslúžená radosť, na strane "červených diablov" po ďalšom hernom skrate hnev a sklamanie.



Už úvodné minúty ukázali, že pôjde o veľa. Manchester v nich bol Liverpoolu vyrovnaným súperom, ale po 20. minúte sa mu zrútil celý herný systém. Daniel Sturridge premenil penaltu a naštartoval Liverpool za excelentným výkonom. Nebyť Davida de Geu, United by odišli z Anfieldu s veľkým debaklom. V druhom polčase podčiarkol výborný výkon "The Reds" gólom na 2:0 Roberto Firmino. "Od prvej sekundy do poslednej to bolo z našej strany výborné. Na začiatku druhého polčasu sme na chvíľu stratili kontrolu nad zápasom, ale zmenili sme systém a efekt sa dostavil. Proti Manchestru United nie je dôležité, ako hráte, ale do koľkých šancí pustíte jeho hráčov. Mali ich veľmi málo a to sa mi na všetkom najviac páčilo," zdôraznil po zápase kouč domácich Jürgen Klopp.

Na Anfielde vládla elektrizujúca atmosféra, k čomu prispeli oba fanúšikovské tábory. Nedostatkom slávneho ostrovného derby bol len nevýrazný výkon United. "Atmosféra bola neuveriteľná, niečo fantastické. Klobúk dole pred divákmi. Chcel by som sa im poďakovať, užil som si to od začiatku až do konca. Toto bol ten Liverpool, ktorý som poznal predtým, než som sem prišiel. Silný a ofenzívny a to ma nesmierne teší," neskrýval radosť Klopp.

Na snímke fanúšikovia futbalistov Liverpoolu v hľadisku v prvom zápase osemfinále Európskej ligy vo futbale FC Liverpool - Manchester United vo štvrtok 10. marca 2016.
Foto: TASR/AP


Druhá strana mala po záverečnom hvizde hlavu v smútku. United síce nasadením Michaela Carricka do druhého polčasu výrazne ožili, no Liverpool sa z mierneho útlmu dostal a gólovo potrestal práve Carrickovo veľké zaváhanie. Tréner Louis van Gaal mal po stretnutí dobré pocity z atmosféry, no zmiešané z hry svojho tímu. "Liverpool hral skutočne veľmi dobre, v prvom polčase sme sa nevedeli vyrovnať s ich nátlakovou hrou. Mali šance, ale De Gea chytal fantasticky. Čelili sme penalte, ktorá, podľa môjho názoru, bola veľmi diskutabilná. V druhom polčase sme namiesto vyrovnania inkasovali lacný gól. Prehra 0:2 je pre nás veľmi nepríjemná," prisvedčil kouč hostí.

"Červení diabli" nenadviazali na úspešné výkony z uplynulých duelov. Gólom z penalty zostali zaskočení, nedokázali súvislo kombinovať a nefungovala im stredová línia. Aj preto vyslali do priestoru domácej brány len jedinú strelu. "To je obrovské sklamanie. Zaslúžila sa o to aj defenzíva Liverpoolu. Musíme sa výrazne zlepšiť a streliť góly," dodal Van Gaal.

Jeho zverenci si výrazne skomplikovali cestu za postupom do štvrťfinále. Na Old Trafforde najskôr budú musieť dohnať dvojgólové manko súpera a potom streliť o gól navyše. "Musíme veriť všetkému. Doma vytvoríme podobnú atmosféru, aká vládla v Liverpoole, a potom je možné všetko. Musíme na nich vyvinúť dostatočný tlak," uviedol smerom k odvete holandský kouč.