Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Šport

Futbal: Union Berlín suspendoval na týždeň útočníka Fofanu

Hráč Neapolu Amir Rrahmani (vpredu) v súboji s Davidom Datrom Fofanom z Unionu v zápase C-skupiny Union Berlín - SSC Neapol Ligy majstrov vo futbale v Berlíne 24. októbra 2023. Foto: TASR/AP

Dvadsaťročný útočník striedal v 70. minúte a po odchode z ihriska odmietol podať ruku trénerovi Ursovi Fischerovi.

Berlín 26. októbra (TASR) - Nemecký futbalový klub Union Berlín suspendoval na týždeň Davida Fofanu po zápase Ligy majstrov s SSC Neapol (0:1). Dvadsaťročný útočník striedal v 70. minúte a po odchode z ihriska odmietol podať ruku trénerovi Ursovi Fischerovi.

"Toto gesto nebolo úmyselné a v žiadnom prípade nereprezentuje môj postoj, všetko to vzniklo ako dôsledok frustrácie, pretože som chcel naďalej pomáhať tímu dosiahnuť pozitívny výsledok," citovala vyjadrenie Fofanu na sociálnej sieti agentúra AP.

Hovorca klubu Christian Arbeit vo štvrtok uviedol, že sa Fofana osobne ospravedlnil Fischerovi a aj športovému riaditeľovi Oliverovi Ruhnertovi. Kouč vyjadril nádej, že sa hráč z incidentu poučí.

Reprezentant Pobrežia Slonoviny bude trénovať oddelene od tímu a nebude figurovať na súpiske v sobotnom bundesligovom zápase proti Werderu Brémy a ani v utorkovom stretnutí proti Stuttgartu v Nemeckom pohári. K tímu sa opäť pripojí budúci týždeň v stredu.