Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Šport

V jedenástke roka Serie A je aj Lobotka, najlepším hráčom Osimhen

Na snímke Stanislav Lobotka (Slovensko) počas zápasu kvalifikácie ME 2024 J-skupiny Portugalsko - Slovensko 13. októbra 2023 v Porte. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Do najlepšej jedenástky sa dostali hráči iba z troch klubov, okrem Neapola ešte aj z Interu Miláno a AC Miláno.

Rím 5. decembra (TASR) - Slovenský futbalový reprezentant Stanislav Lobotka sa ocitol v jedenástke roka talianskej Serie A. V ideálnej zostave podľa Asociácie talianskych futbalistov (AIC) sa spolu s ním objavilo celkovo päť hráčov majstrovského Neapola. Hráčom roka sa stal Victor Osimhen, najlepším trénerom Luciano Spalletti, taktiež za prácu v SSC Neapol.

Do najlepšej jedenástky sa dostali hráči iba z troch klubov, okrem Neapola ešte aj z Interu Miláno a AC Miláno. Nechýba v nej ani spoluhráč Lobotku Chviča Kvaracchelija. Gruzínsky útočník už dávnejšie dostal titul MVP súťaže a AIC mu udelilo ocenenie aj za gól roka.

Hráčom roka sa však stal iný útočník Neapola, Osimhen pomohol Neapolu získať titul po 33 rokoch, keď v 32 dueloch strelil 26 gólov. Hoci sa Neapolu v prebiehajúcej sezóne až tak nedarí a po 14. kole je na 5. mieste, nigérijský kanonier naďalej potvrdzuje svoju kvalitu a v 10 dueloch dal 6 gólov. Informácie pochádzajú z portálu Football Italia.



Jedenástka roka Serie A podľa Asociácie talianskych futbalistov (AIC):

Mike Maignan (AC Miláno) - Giovanni Di Lorenzo, Kim Min-džä (obaja Neapol), Alessandro Bastoni (Inter Miláno), Theo Hernandez (AC Miláno) - Stanislav LOBOTKA (Neapol), Hakan Calhanoglu, Nicolo Barella (obaja Inter) - Chviča Kvaracchelija, Victor Osimhen (obaja Neapol), Rafael Leao (AC Miláno).