Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Antonio Valencia predĺžil zmluvu s Manchestrom United

Ilustračná fotografia. Foto: TASR/AP

Dres úradujúceho víťaza Európskej ligy UEFA 2016/17 tak bude obliekať minimálne do júna 2019, súčasťou nového kontraktu je aj ročná opcia.

Manchester 27. mája (TASR) - Ekvádorský futbalový reprezentant Antonio Valencia predĺžil zmluvu s Manchestrom United. Dres úradujúceho víťaza Európskej ligy UEFA 2016/17 tak bude obliekať minimálne do júna 2019, súčasťou nového kontraktu je aj ročná opcia. Informoval klubový web MUFC.

Tridsaťjedenročný pravý obranca, hrávajúci často aj o pozíciu vyššie, je súčasťou klubu z Old Trafford od júna 2009. Počas osemročného pôsobenia v United získal s tímom dvakrát majstrovský titul, raz Pohár FA, dvakrát Ligový pohár, trikrát Community Shields a nedávno prispel k finálovému triumfu v EL nad Ajaxom Amsterdam (2:0).

"Manchester United je od roku 2009 môj život. Som nadšený z toho, že naša spolupráca bude pokračovať. Ďakujem trénerovi za dôveru, ktorú do mňa vkladá. Myslím si, že nasledujúca sezóna bude pre nás všetkých veľká výzva," vyhlásil Valencia.

Kouč "červených diablov" Jose Mourinho si nevie jeho služby vynachváliť. "Nie je žiadne tajomstvo, že som bol veľkým obdivovateľom Antonia dlho predtým, než som mal možnosť s ním pracovať. Je to úžasný hráč a skvelá osobnosť. Pre nás všetkých je privilégiom, že ho tu máme."