Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Wenger po výprasku Arsenalu v Southamptone: Domáci boli dôraznejší

Arsene Wenger Foto: TASR/AP

Podľa trénera "kanonierov" Arsene Wengera pri druhom góle poškodil ich tím rozhodca Jonathan Moss, ktorý predtým neodpískal faul Shanea Longa na Laurenta Koscielneho.

Londýn 27. decembra (TASR) - Futbalisti Arsenalu Londýn nevyužili šancu dostať sa na čelo tabuľky anglickej Premier League. V Southamptone prehrali vysoko 0:4 a na Leicester City, ktorý zakopol v Liverpoole, stále strácajú dva body. Podľa trénera "kanonierov" Arsene Wengera pri druhom góle poškodil ich tím rozhodca Jonathan Moss, ktorý predtým neodpískal faul Shanea Longa na Laurenta Koscielneho.

Francúzsky kouč však priznal, že hráči Southamptonu boli dôraznejší. "Prehrali sme príliš veľa osobných súbojov. V dôležitých momentoch nám chýbal aj kúsok šťastia. Z prvej strely na našu bránku sme inkasovali gól. Druhému presnému zásahu predchádzal faul na Koscielneho. Konečné skóre nie je až také dôležité. Podstatné je, že sme prehrali. Bol to fyzicky mimoriadne náročný duel. Keď sa domáci ujali vedenia, tušil som, že to bude ťažké otočiť. Bojovali ako o život," citovala slová Wengera agentúra Reuters.

Kormidelník "svätcov" Ronald Koeman si po hladkom triumfe nad jedným z kandidátov na titul mädlil ruky. "Toto víťazstvo sme potrebovali ako soľ, veď naposledy sme doma bodovali naplno začiatkom novembra proti Sunderlandu. Proti Arsenalu podali chlapci fantastický výkon, musím im zložiť veľký kompliment. Vďaka Maneovi a Longovi sme ich obranu permanentne dostávali do úzkych. Hráči si navzájom verili. Druhý polčas bol ešte lepší ako prvé a naše víťazstvo mohlo byť ešte vyššie, zahodili sme veľa šancí," zdôraznil bývalý holandský obranca.