Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Dnešné zápasy Žiliny s Trenčínom a Slovana s Michalovcami odložili

Na snímke zamestnanci odpratávajú sneh z hracej plochy na štadióne v Žiline pred zápasom 21. kola futbalovej Fortuna ligy MŠK Žilina - AS Trenčín 1. marca 2016. Foto: TASR - Erika Ďurčová

Dôvodom je nespôsobilý terén.

Žilina 1. marca (TASR) - Utorňajší duel 21. kola Fortuna ligy medzi futbalistami MŠK Žilina a AS Trenčín sa neuskutočnil. Dôvodom bol nespôsobilý terén, ktorý niekoľko hodín pred úvodným výkopom (16.55 h) pokryl čerstvo napadnutý sneh. Duel sa v náhradnom termíne odohrá presne o týždeň, v utorok 8. marca, so začiatkom o 17.00 h. Informoval oficiálny web žilinského klubu.

Domáci organizátori síce odstránili snehovú pokrývku, no hlavný rozhodca Ivan Kružliak po dvojitej kontrole uznal silno podmočený terén za nespôsobilý. "Uskutočnili sme dvojitú kontrolu. Prvú o 15.15 h po príchode na štadión, keď bol celý trávnik pokrytý súvislou vrstvou snehu. Organizátori ho síce odpratali, ale bol silno podmočený. Lopta sa nekotúľala ani neskákala, takže naše rozhodnutie bolo jednoznačné. Kapitáni aj tréneri oboch tímov sami uznali, že keby sa zápas hral, prehral by futbal," povedal Kružliak v rozhovore pre RTVS.

Na snímke vľavo tréner AS Trenčín Martin Ševela a tréner MŠK Žilina Adrián Guľa po zrušení zápasu 21. kola Fortuna ligy MŠK Žilina - AS Trenčín v Žiline 1. marca 2016.
Foto: TASR - Erika Ďurčová
V Žiline od rána pršalo a v priebehu predpoludnia vystriedalo dážď na husté sneženie. "Verdikt rozhodcu sme prijali s pochopením, terén nebol spôsobilý na hru. Lopta sa nekotúľala tak, ako by sa mala a išlo aj o zdravie hráčov, pretože riziko zranenia na takomto teréne by bolo vysoké. Mali sa stretnúť dva kombinačné tímy, ale čo by to bola za hru po štvrťhodine zápasu, to je ťažké povedať. Kvalite zápasu by terén určite nepridal," povedal po oznámení verdiktu tréner Trenčína Martin Ševela.

Rozhodnutie o odložení zápasu privítal aj domáci kapitán Viktor Pečovský. "Dnes bolo v Žiline naozaj zlé počasie a futbal by nemal podľa mňa takú úroveň, akú by si tento zápas vyžadoval. Nemal by z neho dobrý zážitok nikto, ani diváci, ani my hráči. Rozhodnutie o zrušení zápasu je správne, po 15 minútach hry by ihrisko nemalo nič spoločné s trávnikom. V piatok nás navyše čaká ďalší domáci súboj s Michalovcami a ak by sa dnes hralo, do piatku by trávnik nedal dokopy asi nikto. Aj z tohto pohľadu je to rozumné rozhodnutie," zhodnotil situáciu skúsený reprezentačný stredopoliar a kapitán MŠK.

Pre nespôsobilý terén odložili aj duel Slovan - Michalovce

Pre nespôsobilý terén nenastúpili v utorok na zápas 21. kola Fortuna ligy ani futbalisti Slovana Bratislava a MFK Zemplín Michalovce. Výkop duelu naplánovaný na 19.00 h zrušil hlavný rozhodca Peter Kráľovič, ktorý označil terén po celodennom daždi za silno podmočený a nespôsobilý na hru. Oba kluby sa dohodli na náhradnom termíne zápasu, ten by sa mal odohrať v stredu 9. marca.

Tesne pred sedemnástou odložili aj šláger kola v Žiline, kde sa mal predstaviť úradujúci majster z Trenčína. Trávnik na štadióne pod Dubňom pokryla niekoľko hodín pred výkopom hustá vrstva snehu, ktorá sa po odprataní zaslúžila o podmočený terén. Z utorňajšieho programu najvyššej domácej súťaže sa tak odohral len jediný duel, domáca Senica v ňom remizovala so Zlatými Moravcami 1:1.

Útočník Slovana Róbert Vittek verdikt arbitrov kvitoval. "Už pred rozcvičkou nám oznámili, že sa hrať nebude. My sme toto rozhodnutie arbitrov prijali. Počasie síce teraz nie je zlé, ale terén naozaj nie je spôsobilý a pre nás hráčov možno aj nebezpečný. Po desiatich minútach by to nemalo nič spoločné s futbalom," povedal pre TASR Vittek.

Michalovčania absolvovali dlhú cestu do Bratislavy, futbalu sa však nedočkali. Tréner hostí Stanislav Griga ocenil najmä fakt, že rozhodcovia vzali do úvahy možné riziko zranenia na ťažkom podmočenom teréne. "V žiadnom prípade sme odloženie zápasu neprivítali, cestovali sme sem šesť hodín cez celú republiku a teraz tu zostávame prespať. Zápas sme chceli odohrať, ale zdravie hráčov je len jedno a najhoršie by bolo, keby prišlo k nejakému zraneniu. Ten zápas by sa zrejme aj v týchto podmienkach odohral, ale terén bol skutočne na hranici zdravia. Najhoršie by bolo, keby rozhodca v 40. minúte povedal, že sa ďalej hrať nedá. Preto rozhodnutie arbitrov berieme ako fakt."