Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Šport

Futbal: Zlaté Moravce sa chcú po vydarenej príprave posunúť vyššie

Na snímke vľavo majiteľ klubu FC ViOn Zlaté Moravce Viliam Ondrejka a vpravo bývalý hlavný tréner mužstva Branislav Mráz, archívna snímka Foto: TASR/Henrich Mišovič

V domácom pohári je ViOn už vo štvrťfinále, kde ho čaká Ružomberok.

Zlaté Moravce 24. februára (TASR) - Futbalisti FC ViOn Zlaté Moravce sa chcú v jarnej časti Fortuna ligy posunúť v tabuľke aspoň o dve priečky vyššie. Momentálne im patrí deviata pozícia, no vydarená zimná príprava zvýraznila ambície klubového vedenia. Uspieť chcú aj v domácom pohári, prezradil majiteľ klubu Viliam Ondrejka.

"Máme za sebou vydarenú zimnú prípravu, ktorú sme absolvovali v osvedčenom domácom prostredí. Formu sme ladili na dvojtýždňovom sústredení v Turecku a môžem povedať, že herný prejav aj výsledky prípravných zápasov nás napĺňajú pozitívnymi očakávaniami," uviedol pre TASR Ondrejka. "V každom prípade sme dali dohromady opäť dobré mužstvo, ktoré má kvalitu aj potenciál na to, aby sme sa v tabuľke posunuli vyššie aspoň o dve priečky."

V domácom pohári je ViOn už vo štvrťfinále, kde ho čaká Ružomberok. "Ambície máme aj v Slovnaft cupe, pohár ponúka zaujímavé možnosti, je to stále najľahšia cesta smerom k európskej scéne a keď sme už zašli tak ďaleko, určite sa len tak nepoddáme. Opakujem ale, prioritou pre FC ViOn je čo najlepšie účinkovanie v najvyššej súťaži."

Stále nie je jasné, či si Zlaté Moravce v kádri udržia aj najvýraznejšie postavy - Leandreho Tawambu a Marquesa De Souzu. "Pri dopĺňaní kádra sme sa zamerali na vyváženie pomeru slovenských hráčov a legionárov, čo sa nám podarilo naplniť podľa našich predstáv. Kľúčoví hráči z jesennej časti Tawamba a De Souza sa objavili v hladáčiku viacerých klubov, múdrejší budeme možno už v najbližších hodinách. Samozrejme, najradšej by sme boli, ak by obaja obliekli dres ViOnu aj v jarnej časti, v tejto chvíli ale nemá zmysel špekulovať," dodal Ondrejka.

V prípravnom období FC ViOn odohral 9 stretnutí s pozitívnou bilanciou 3-6-0 a skóre 21:9. Najlepším strelcom v príprave bol novic v mužstve Marek Kuzma, ktorý sa dokázal gólovo presadiť 7-krát.