Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Šport

Atletico Madrid remizovalo v šlágri španielskej ligy s Barcelonou

Fotografia zo zápasu Atletico Madrid - FC Barcelona. Foto: TASR/AP

Real chcel natiahnuť víťaznú sériu na päť zápasov, no od 16. minúty na baskickej pôde prehrával po góle Gonzala Escalanteho.

Madrid 24. novembra (TASR) - Futbalisti Barcelony remizovali v šlágri 13. kola španielskej La Ligy na pôde Atletica Madrid 1:1 a udržali si vedenia v tabuľke. Domáci vyhrávali od 77. minúty po góle Diega Costu. Deľbu bodov zariadil v 90. minúte Ousmane Dembele. Barcelona má na čele jednobodový náskok pred sobotňajším súperom.

Eibaru zvíťazili v úvodnom sobotňajšom zápase nad Realom Madrid 3:0. "Biely balet" utrpel prvú prehru pod vedením trénera Santiaga Solariho. Real chcel natiahnuť víťaznú sériu na päť zápasov, no od 16. minúty na baskickej pôde prehrával po góle Gonzala Escalanteho. Na začiatku druhého dejstva zasadili hosťom ďalšie dva údery Sergi Enrich a Kike.

"Nebol to žiadny veľkolepý duel. Domáci sa zamerali na defenzívu, mali sme veľkú prevahu. Nevypracovali sme si však veľa šancí a museli sme byť veľmi trpezliví. Po inkasovanom góle sme našťastie dokázali vyrovnať. Dembele je výborný hráč. Dokáže veľmi veľa vecí a jednou z nich je dávať góly. Remíza je pre nás dôležitá, pretože domáci sú náš priamy konkurent v boji o titul," citovala agentúra DPA trénera Barcelony Ernesta Valverdeho.

"Tieto zápasy sú teraz oveľa zaujímavejšie pre divákov, keď Barcelona alebo Real Madrid nevedú tabuľku s výrazným náskokom, ako to bolo v minulosti. Dosiahli sme ťažko vybojovanú remízu. Hostia si nevypracovali veľa príležitostí na strelenie gólu, prístup mojich hráčov bol výborný. Diego Costa sa pri góle zachoval ako 'zviera'," uviedol kouč domáceho tímu Diego Simeone.



sobota - 13. kolo španielskej La Ligy:

Atletico Madrid - FC Barcelona
1:1 (0:0)

Góly: 77. Costa - 90. Dembele



Atletico Madrid - FC Barcelona 1:0 (0:0)

Gól: 77. Costa



Eibar - Real Madrid 3:0 (1:0)

Góly: 16. Escalante, 52. Enrich, 57. Kike



FC Valencia - Rayo Vallecano 3:0 (1:0)

Góly: 35. a 61. Mina, 76. Gameiro, ČK: 87. Advincula (Vallecano)



Huesca - Levante 2:2 (1:1)

Góly: 23. Rivera Hernández, 52. Etxeita - 45+1. Martí, 77. E. Boateng