Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Futbalista Bendtner vypovedal na súde o napadnutí taxikára

Dánsky futbalista Nicklas Bendtner. Foto: TASR/AP

Tridsaťročný útočník sa ráno vracal s priateľkou Philine Roepstorffovou z jedného z kodanských barov. Po ceste domov mal napadnúť taxikára, pričom mu údajne zlomil čeľusť.

Kodaň 2. novembra (TASR) - Dánsky futbalista Nicklas Bendtner sa v piatok postavil pred súd, pretože čelí obvineniam z napadnutia taxikára. Incident sa odohral ešte v septembri v Kodani.

Tridsaťročný útočník sa v noci 8. septembra v nedeľu okolo pol tretej ráno vracal s priateľkou Philine Roepstorffovou z jedného z kodanských barov. Po ceste domov mal napadnúť taxikára, pričom mu údajne zlomil čeľusť. "Obaja sme zdvihli ruky, udrel som ho prvý," povedal Bendtner podľa televízie TV2. Zároveň odmietol tvrdenie, že vodiča aj kopol. Priznal však, že taxikárovi za jazdu nezaplatil, pretože vodič nešiel podľa jeho pokynov.

Taxikár uviedol na súde, že hodil po Bendtnerovi fľašu po tom, čo odmietol zaplatiť. Súd mal k dispozícii kamerové záznamy z vnútra auta. Taxikár priznal, že nemal zapnutý bezpečnostný pás a počas jazdy telefonoval.