Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Futbalista Mak sa stal solúnskym stovkárom, s PAOK zaútočí na titul

Na archívnej snímke Róbert Mak Foto: TASR/Michal Svítok

Na začiatku odvetnej časti gréckej Superligy patrí PAOK-u tretie miesto v tabuľke, na vedúci Olympiakos Pireus má však stratu iba jedného bodu.

Solún 10. januára (TASR) - Slovenský futbalový reprezentant Róbert Mak pokoril hranicu 100 súťažných duelov v drese PAOK Solún. Jubilejný stý štart si pripísal v utorok, keď nastúpil v odvetnom zápase osemfinále Gréckeho pohára proti Trikale.

PAOK zdolal súpera 2:1 a v súčte s víťazstvom 5:1 v prvom stretnutí suverénne postúpil do štvrťfinále. "Som veľmi rád, že som absolvoval stý štart za PAOK," uviedol Mak pre svoj oficiálny web. "Už pri príchode do klubu v lete 2014 som bol nadšený. Navyše, hneď v mojom prvom stretnutí za PAOK som skóroval. Na ktorý duel si spomínam najradšej? Asi na odvetné stretnutie Európskej ligy z jesene 2015, keď sme po mojom góle vyhrali v Dortmunde 1:0," vyjadril sa 26-ročný krídelník, respektíve útočník. "Keď sa spomenie PAOK, tak okamžite myslím na fanúšikov. Sú fantastickí, iba ťažko opísať ten pocit, keď hráte na našom vypredanom štadióne Toumba."

Na začiatku odvetnej časti gréckej Superligy patrí PAOK-u tretie miesto v tabuľke, na vedúci Olympiakos Pireus má však stratu iba jedného bodu. V jarnej časti sezóny tak bude útočiť na titul. "Je to jednoduché: ak vyhráme všetky zostávajúce zápasy, získame majstrovský titul. Urobíme všetko pre to, aby sme potešili našich priaznivcov, aby sme sa mohli po sezóne spolu oslavovať," dodal Mak.

Makove súťažné zápasy za PAOK:



Grécka liga: 71 štartov/16 gólov

Grécky pohár: 9/5

Európska liga: 20/11

Spolu: 100 zápasov/32 gólov