Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Šport

Futbalista Muamba ďakuje za každý deň a verí v návrat na trávniky

Stredopoliar Bolton Wanderers Fabrice Muamba beží s loptou krátko pred tým, ako skolaboval počas sobotňajšieho štvrťfinále anglického futbalového FA Cupu medzi Tottenham Hotspur a Boltonom Wanderers na White Hart Lane, 17. marca 2012. Foto: TASR/AP Photo

Futbalista Boltonu vystrašil celý svet, keď sa vo štvrťfinále FA Cupu proti Tottenhamu zrútil na zem. Stredopoliarovi vypovedala službu srdcová činnosť priamo na hracej ploche na 78 minút.

Londýn 22. apríla (TASR) – Anglický futbalista Fabrice Muamba verí, že sa po šokujúco rýchlom zotavení zo srdcového kolapsu opäť vráti na súťažné trávniky. Stredopoliar Boltonu Wanderers to uviedol po mesačnom pobyte v nemocnici.

Dvadsaťštyriročný futbalista vystrašil celý svet, keď sa v 41. minúte štvrťfinále FA Cupu medzi Boltonom a Tottenhamom Hotspur zrútil bez cudzieho zavinenia na zem. Stredopoliarovi pútnikov vypovedala služby srdcová činnosť priamo na hracej ploche na 78 minút. "Bolo by skvelé hrať futbal opäť a dúfam, že sa to stane. Ale ešte lepšie je žiť svoj život s milovanou rodinou. Som šťastný muž," vyhlásil Muamba.

Muamba opustil nemocnicu v pondelok, len dva dni po tom, ako podobným spôsobom skolaboval v stretnutí talianskej Serie B Piermario Morosini. Ten však nemal toľko šťastia a zástavu srdca neprežil. "Absolvoval som množstvo testov, ale stále nie je jasné, čo zapríčinilo môj kolaps a možno sa to nikdy ani nedozviem. Možno sa to už nikdy nestane, ale ja odteraz vnímam každý deň ako nádherný dar od Boha," uzavrel bývalý anglický reprezentant do 21 rokov.

VIDEO: Kolaps Muambu