Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Šport

Futbalista Vinicius sa opäť stal terčom verbálnych urážok

Na snímke hráč Realu Vincius Junior sedí na ihrisku po zranení v zápase semifinále MS klubov vo futbale Al Ahly - Real Madrid v marockom Rabate 8. februára 2023. Foto: TASR/AP

Brazílsky útočník už bol v tejto sezóne vystavený mnohým rasistickým urážkam.

Madrid 19. februára (TASR) - Futbalista Junior Vinicius z Realu Madrid sa stal terčom urážok v sobotnom zápase španielskej La Ligy s Osasunou (2:0). Fanúšik ho urazil počas minúty ticha na pamiatku obetí zemetrasenia v Turecku a Sýrii a nevyberavo sa dotkol aj jeho matky. Informoval o tom denník Marca.

Počas pietnej udalosti pred začiatkom zápasu prerušil ticho fanúšik z tribúny. Niektorí fanúšikovia sa začali smiať, no mnohí tento čin odsúdili. Brazílsky útočník už bol v tejto sezóne vystavený mnohým rasistickým urážkam.

Futbalista neskôr na sociálnej sieti reagoval: "Urážky pokračujú, ale aj môj tanec. Vidíme sa v Liverpoole." Vinicius tak reagoval na predošlé urážky, ktoré mu adresovali fanúšikovia a neprajníci po oslavách jeho gólov. Tie vyjadruje tancom. V španielskych športových reláciách sa nedávno diskutovalo o vhodnosti jeho osláv a jeden z televíznych moderátorov uviedol, že by mal s nimi prestať. Real a hráč o deň neskôr vydali vyhlásenie, v ktorom vysvetlili, že tanec je súčasťou jeho kultúrneho prejavu.

Brazílčan by sa mal v drese Realu predstaviť v utorok v osemfinále Ligy majstrov, úradujúci španielsky majster sa prvom dueli predstaví v Liverpoole.