Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Futbalisti PSG neprehrali už 32 zápasov, vyrovnali rekord Ligue 1

Zlatan Ibrahimovič Foto: TASR/AP

Parížania naposledy prehrali v domácej súťaži vlani v marci.

Paríž 1. februára (TASR) - Séria bez prehry v podaní futbalistov Paríža Saint-Germain pokračuje. Zverenci trénera Laurenta Blanca zdolali v nedeľu Saint-Étienne 2:0 a v Ligue 1 nenašli premožitela v 32 zápasoch za sebou. Vyrovnali rekord Nantes spred 21 rokov.

Parížania naposledy prehrali v domácej súťaži vlani v marci. Po nedeľňajšom triumfe, ktorý na ihrisku súpera dvoma gólmi zariadil švédsky kanonier Zlatan Ibrahimovič, si klub z hlavného mesta upevnil suverénne vedenie v tabuľke. Pred druhým AS Monaco má 24-bodový náskok.

Úradujúci majster zlomil odpor húževnato hrajúcich domácich až po prestávke. "Hovorili sme o rekorde už pred zápasom. Hráčom to dodalo extra motiváciu, i keď oni ju skutočne nepotrebujú. Vedeli sme, že nás čaká náročný duel. Moji hráči však opäť potvrdili, že sa nikdy nevzdávajú," hodnotil duel kouč PSG Blanc.

Pre Ibrahimoviča to boli góly s poradovým číslom 18 a 19, zásluhou ktorých si upevnil vedenie v poradí ligových kanonierov. Druhý Michy Batshuayi z Olympique Marseille má na konte 12 presných zásahov.

Parížania môžu prekonať rekord už túto stredu, keď na domácom trávniku privítajú v tabuľke dvanásty Lorient.