Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Futbalisti Slovana Bratislava zvíťazili nad Myjavou 2:1

Hráč Spartaka Myjava Peter Majerník (vpravo) a hráč Slovana Nicolas Grosito v 5. kole futbalovej Corgoň ligy medzi Slovanom Bratislava a Spartakom Myjava. Bratislava, 11. augusta 2012. Foto: TASR/Michal Svítok

Duel na Pasienkoch sa začal nešťastne pre hosťujúceho Dugu, ktorý pre zranenie opustil ihrisko už po štyroch minútach.

Bratislava 12. augusta (TASR) - Futbalisti Slovana Bratislava zvíťazili v sobotňajšom zápase 5. kola Corgoň ligy nad Spartakom Myjava 2:1. Triumf "belasých" zariadil po bezgólovom polčase dvoma gólmi Filip Hlohovský, presný zásah nováčika súťaže zaznamenal Peter Kuračka.

Duel na Pasienkoch sa začal nešťastne pre hosťujúceho Dugu, ktorý pre zranenie opustil ihrisko už po štyroch minútach. Prvú strelu na bránu vyslal v 5. minúte Sládek, brankár Putnocký si s ňou však poradil. Na opačnej strane sa po peknej individuálnej akcii dostal až k zakončeniu Milinkovič, no netrafil bránu. Po štvrťhodine hry našiel Lukšík centrom z ľavej strany hlavu Šeba, no ten poslal loptu presne do miesta, kde stál pripravený Solnička. Nebezpečne hlavičkoval v 17. minúte aj Majerník, ale taktiež bez gólového efektu. Najväčšia šanca prvého polčasu sa zrodila v jeho závere, keď Solnička s vypätím všetkých síl vytlačil na brvno hlavičku Hlohovského.

Krátko po zmene strán vypálil spred šestnástky Sládek a hoci lopta skončila vedľa, prinútil Putnockého vrhnúť sa po nej. Na začiatku 53. minúty sa dostal do šance Hlohovský, Solničkovi však stačilo len kontrolovať dráhu lopty. O päť minút neskôr myjavský gólman zle rozohral, no Piroska jeho zaváhanie nepotrestal. Slovan s pribúdajúcim časom vystupňoval tlak a hoci Šebo ešte svoju tutovku nevyužil, v 64. minúte otvoril skóre v páde Hlohovský - 1:0.

Domáci boli naďalej aktívnejší, no v 77. minúte Putnocký podržal svoj tím po strele Sládeka a vzápätí mu po zakončení rovnakého hráča pomohla žrď. Ako treba premieňať šance ukázal hosťom v 79. minúte Hlohovský, ktorý hlavou poslal loptu do pravého horného rohu Solničkovej svätyne - 2:0. Myjava sa napokon dočkala gólu, keď v 82. minúte skončil Kuračkov strieľaný center spred šestnástky za prekvapeným Putnockým - 2:1. Do záverečného hvizdu rozhodcu sa už skóre nezmenilo a Slovan tak pod vedením trénera Samuela Slováka zaznamenal druhý triumf v rade.


Slovan Bratislava - Spartak Myjava 2:1 (0:0)
Góly:
64. a 79. Hlohovský - 82. Kuračka. Rozhodoval: Hrčka, ŽK: bez kariet, 1989 divákov.

Zostavy a striedania:

Slovan Bratislava: Putnocký - Bagayoko (26. Pauschek), Gorosito, Kolčák, Lukšík - Milinkovič, Grendel, Halenár, Hlohovský - Piroska (59. Peltier) - Šebo

Spartak Myjava: Solnička – Duga (4. Mrva), Černáček, Častulín, Ďuriš – Petráš, Kuračka, Dian (65. Marček), Majerník – Sládek, Kosík (80. Šebek)


Hlasy

Samuel Slovák, tréner Slovana: "Vedeli sme, že nás čaká srdnatý a bojovný súper, ktorému nevyšiel predchádzajúci zápas a bude to chcieť odčiniť. Ukázalo sa to aj v samotnom zápase, nebolo pre nás ľahké presadiť sa. Napokon sa nám podarilo streliť dva góly a získať tri body. Myslím si, že sme si víťazstvo zaslúžili. Aj po bezgólovom polčase som veril, že to zlomíme."

Ladislav Hudec, tréner Myjavy: "Prehra mrzí, ale reálne treba povedať, že Slovan mal prevahu počas celého zápasu. Kľúčový moment bola naša nevyužitá šanca za stavu 0:1 a vzápätí inkasovaný gól. Chceli sme ukázať, že sme mužstvo, ktoré vie hrať futbal a to sa nám podarilo. Po psychickej stránke je tento duel pre nás dobrým odrazovým mostíkom. Ukázali sme, že vieme byť zdatným súperom a ten jeden gól sme si za bojovnosť zaslúžili."