Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Fortuna liga 20. kolo: Druhý Slovan na vedúcu Žilinu stráca 9 bodov

Na snímke vľavo Tomáš Kóňa (Slovan) a Dávid Keresteš (Prešov) v zápase 20. kola futbalovej Fortuna ligy 1. FC Tatran Prešov - Slovan Bratislava v Národnom tréningovom centre v Poprade 19. februára 2017. Foto: TASR – Oliver Ondráš

Oba góly stretnutia, ktoré sa hralo v NTC Poprad, strelil guinejský legionár Seydouba Soumah.

Bratislava 19. februára (TASR) - V nedeľňajšom zápase 20. kola Fortuna ligy 2016/2017 zvíťazili futbalisti Slovana Bratislava nad domácim Tatranom Prešov 2:0 a posunuli sa na druhé miesto v tabuľke pred Podbrezovú.

Oba góly stretnutia, ktoré sa hralo v NTC Poprad, strelil guinejský legionár Seydouba Soumah. Zverenci trénera Ivana Vukomanoviča využili zaváhanie MŠK Žilina, ktorý v sobotu prehral v Senici 0:2, a na lídra strácajú deväť bodov.

N snímke tréner Prešova Miroslav Jantek v zápase 20. kola futbalovej Fortuna ligy 1. FC Tatran Prešov - Slovan Bratislava v Národnom tréningovom centre v Poprade 19. februára 2017.
Foto: TASR – Oliver Ondráš

Miroslav Jantek, tréner Tatrana Prešov: "Výsledok je pre nás možno trochu krutý. Nepremenili sme niektoré vyložené šance, za všetky spomeniem Kubusovu, ktorý v čistej pozícii minul a to bolo kľúčové, lebo o minútu na to Soumah skóroval. Druhý gól už dostal Slovan do kľudu, potom si to už skúsene uhral."



Tomáš Kóňa, stredopoliar Slovana: "Som rád, že môj debut v Slovane vyšiel. Vyhrali sme a potešiteľné je, že po dobrom výkone. Prešov v prvom polčase kvalitne bránil, ale po prestávke mu odchádzali sily a Soumah dal dva krásne góly. V prvom polčase sme hrali nervóznejšie, ale bol to prvý súťažný zápas po dlhšom čase, takže sa netreba čudovať. Myslím si, že po zmene strán sme už hru ovládli. Stiahli sme manko na Žilinu na deväť bodov, čo je stále veľa. Titul nahlas nespomíname, ale budeme oň bojovať."

Tatran vstúpil do stretnutia aktívne a už v 5. minúte mohol šokovať favorita, Dzurík však v malom vápne hlavičkou trestuhodne minul odkrytú bránu hostí. Slovan prvýkrát pohrozil v 20. minúte, strelecký pokus de Sa reflexívne zneškodnil Talian a neujala sa ani následná dorážka "belasých". V 33. minúte dobre prečítal hru Mucha, ktorý vybehol až na hranicu pokutového územia a zmocnil sa lopty skôr ako šprintujúci Leško. Tabuľkový rozdiel medzi oboma mužstvami nebol cítiť, Slovan hral profesorsky a vinou nepresností si nedokázal vytvoriť súvislejší tlak.



V 49. minúte Oršula nacentroval na Soumaha, ale jeho hlavička neohrozila bránu Prešova. O šesť minút neskôr domáci po chybe Salátu získali loptu, Katona prihral do dobrej pozície Kubusovi, no ten mal vychýlenú mušku. V 69. minúte nevyužili Prešovčania nádejnú brejkovú situáciu na otvorenie skóre, po zblokovanej strele Streňa vyťažili len roh. Po ňom mohlo zahrmieť, ale Kubus osamotený na zadnej žrdi zostal situáciou zaskočený a loptu dobre netrafil. O dve minúty platilo nedáš-dostaneš. Soumah predviedol individuálne majstrovstvo, pohral sa s obrancami Tatrana a ukážkovo preloboval Taliana - 0:1. Guinejčan bol pri chuti a v 80. minúte poistil triumf Slovana, keď loptu pohodlne zasunul do opustenej brány - 0:2. Prešov v závere nemal sily na strelenie kontaktného gólu a zdramatizovanie zápasu, Slovan si tak odviezol spod Tatier cenné tri body.




Zlaté Moravce - Ružomberok 1:1 (0:0)

V mrazivom podvečere sa hral obojstranne svižný a bojovný futbal. V prvej sľubnej streleckej príležitosti sa ocitol v 10. minúte po centri Orávika de Oliveira, ktorého strelu zrazil jeden z obrancov hostí na roh. Na opačnej strane sa v čistej príležitosti po spätnej prihrávke Lačného ocitol Gál-Andrezly, ale pohotový Kováč jeho strelu vytesnil. Opraty stretnutia postupne preberali hostia. V ďalšej čistej príležitosti sa ocitol v 27. minúte Lačný, ale sám pred Kováčom z 5 m trestuhodne prestrelil. V 35. minúte opäť čaroval Kováč, ktorý v čistej príležitosti vychytal Mareša. V závere 1. polčasu mal gól na kopačke Kostadinov, ale jeho prudká strela len tesne minula ľavý dolný roh Hajdúchovej brány.

Po zmene strán tisícka skrehnutých divákov veľa futbalovej krásy nevidela. V 57. minúte Nurkovič pätičkou posunul Boszorádovi, ale ten z prvej nenamieril presne. V 69. minúte zaujal Boszorádov prienik medzi stopérov hostí, na presnú koncovku mu však už chýbali sily. Ako blesk z čistého neba prišla situácia v 75. minúte, keď striedajúci Faško rozohral z pravej strany štandardnú situáciu, na odrazenú loptu si sám nabehol a vydarenou strelou z hranice šestnástky nedal domácemu brankárovi Kováčovi šancu. Keď sa už zdalo, že všetky body poputujú na Liptov, v 93. minúte rozohral rohový kop Gešnábel, jeho center našiel hlavu striedajúceho Privata Yaja a ten z 5 m vyrovnal.

Hlasy Trénerov:
Juraj Jarábek, tréner Zlatých Moraviec: "Mali sme výborný vstup do stretnutia, potom prebrali iniciatívu hostia. Mali aj gólové príležitosti. My však máme v bránke Kováča, ktorý nás opäť podržal. Ukázali sme charakter a srdce a v závere sme boli odmenení. Bol to dobrý zápas pre divákov."

Norbert Hrnčár, tréner Ružomberka: "Najprv v skratke: spokojnosť s výkonom, nespokojnosť s výsledkom. Vypracovali sme si množstvo šancí, ktoré sa musia premieňať. Opakujem, s výkonom sme spokojní. Verím, že sa to premieňanie príležitostí v budúcnosti zlepší."


sobota

FK Senica - MŠK Žilina 2:0 (1:0)
Góly: 16. Ranko, 88. Turyna. Rozhodoval: Vlk, ŽK: Blažek - Králik, Kaša, 932 divákov

Zostavy a striedania:

Senica: Šulla – Šušolík, Ranko, Pillár, Kotula - Blažek - Brigant, Kratochvíl, Miklós (52. Bališ) – Šašinka (63. Turyna), Kováč (86. Pajer)

Žilina: Volešák – Mabouka, Králik, Kaša, Holúbek - Diaz (66. Mráz) - Jánošík (66. Špalek), Káčer, Škvarka, Hlohovský - Haskič (79. Cociuc)


ŽP Šport Podbrezová – FK DAC 1904 Dunajská Streda 0:0
Rozhodoval: Smolák, ŽK: Djordjevič – Štepanovský, Vida, Huk, 1002 divákov

Zostavy a striedania:

ŽP Šport: Kuciak – Turňa, Kupčík, Kochan, Djordjevič – Podio, Vajda – Polievka (75. Bernadina), K. Kuzma, Alexe (85. Migaľa) – M. Mikuš

FK DAC 1904: Slávik – Živkovič, Šatka, Huk, Davis – Ljubičič – Štepanovský (47. Vida), Kontár, Aluku (70. Sarr), Pačinda – Šafranko (90. Mészáros)


nedeľa

1. FC Tatran Prešov - ŠK Slovan Bratislava 0:2 (0:0)
Góly: 71. a 80. Soumah. Rozhodoval: Kráľovič, ŽK: Streňo, Micherda, Petko, 1585 divákov

zostavy a striedania:

Prešov: Talian - Petko, Bartek, Dzurík, Haladej - Leško (82. Haščák), Micherda, Keresteš (87. Tubonemi), Kubus (72. Grešák) - Katona, Streňo

Slovan: Mucha - Sekulič, Saláta, Rundič, Kubík - Kóňa, de Kamps - Oršula (84. De Marco), Soumah (89. Pinte), de Sa (65. Priskin) - Čavrič


ViOn Zlaté Moravce - MFK Ružomberok 1:1 (0:0)
Góly: 90.+3 Privat Yao - 75. Faško. Rozhodoval: Chmura, ŽK: Pintér, Chren - J. Maslo, Nagy, 1012 divákov

Zostavy a striedania:
ViOn Zlaté Moravce: Kováč – Boszorád, Karlík, Pintér, Chren – Bariš (82. Privat Yao) - Orávik, Kostadinov (52. Pastva), De Oliveira, Válovčan (66. Gešnábel) – Nurkovič

MFK Ružomberok: Hajdúch – P. Maslo, J. Maslo, Kružliak, Kupec – Nagy - Daniel (90. Menich), Ďubek (74. Faško), Gál-Andrezly, Mareš – Lačný (82. Lovás)


tabuľka:

1. Žilina 18 14 2 2 52:13 44

2. Slovan Bratislava 18 11 2 5 30:18 35

3. Podbrezová 18 10 5 3 22:11 35

4. Trnava 17 7 5 5 20:23 26

5. Ružomberok 17 6 5 6 31:27 23

6. Trenčín 18 6 4 8 25:32 22

7. Dunajská Streda 18 4 7 7 19:24 19

8. Michalovce 17 5 4 8 19:30 19

9. Senica 19 4 5 10 16:23 17

10. Zlaté Moravce 18 4 4 10 19:31 16

11. Prešov 18 2 7 9 10:31 13



Poradie strelcov po víkendových stretnutiach 20. kola futbalovej Fortuna ligy 2016/2017:

14 gólov: Filip Hlohovský (Žilina)

11 gólov: Seydouba Soumah (Slovan Bratislava)

10 gólov: Michal Škvarka (Žilina)

8 gólov: Yusuf Olaitan Otubanjo (Žilina), Rangelo Maria Janga (Trenčín)

7 gólov: Ľuboš Kolár (Myjava), Jakub Mareš (Ružomberok), Nikolas Špalek (Žilina)

5 gólov: Ashiru Musefiu Olasunkanmi (Prešov), Tamás Priskin (Slovan Bratislava), Miloš Lačný, Martin Chrien (obaja Ružomberok), Peter Orávik (Zlaté Moravce-Vráble), Robert Ndip Tambe (Trnava), Michal Breznaník (Podbrezová), Nermin Haskič (Žilina), Emmanuel Mensah (Michalovce)

4 góly: Aliko Mohammad Bala, Jakub Paur (obaja Trenčín), Dávid Škutka (Michalovce), José Antonio Ruiz López Pirulo (Senica), Ján Maslo (Ružomberok), Endy Opoku Bernadina, Pablo Joaquin Podio, Pavol Šafranko (obaja Podbrezová)

3 góly: Mitchel Stuart Schet, Jordi de Kamp (obaja Slovan Bratislava), Anton Sloboda, Erik Jirka, Emir Halilovič (všetci Trnava), Miroslav Viazanko (Podbrezová), Ákos Szarka, Erik Pačinda, Peter Štepanovský, Kristopher András Vida (všetci Dunajská Streda), Tomáš Kóňa (Myjava), Igor Žofčák (Michalovce), Denis Vavro (Žilina)

2 góly: Peter Sládek, Vladimír Kukoľ (obaja Myjava), Guillermo Andres López, Samuel Mráz, Róbert Pillár, Daniel Turyna (všetci Senica), Ivan Schranz, Martin Mikovič, Boris Godál (všetci Trnava), Jakub Holúbek (Trenčín 1 / Žilina 1), James Alexander Lawrence (Trenčín), Erik Daniel, Tomáš Ďubek, Kristián Kolčák, Peter Gál Andrezly (všetci Ružomberok), Martin Koscelník, Stanislav Danko, Dominik Kunca (všetci Michalovce), Miroslav Káčer, Filip Kaša (obaja Žilina), Dávid Leško (Prešov), Pepe Guilavogui, Damián Bariš, Martin Boszorád, Martin Válovčan (všetci Zlaté Moravce-Vráble), Aleksandar Čavrič, Filip Oršula (obaja Slovan Bratislava), Pape Macou Sarr (Dunajská Streda)

1 gól: Oliver Podhorin, Ivan Kotora, Jakub Grič (všetci Michalovce), Ibrahim Rabiu, Samuel Kalu Ojim, Gabriel Rueben Shalu, Milan Kvocera, Maduka Christopher Udeh (všetci Trenčín), Marek Kuzma, Michal Ranko, Jozef Rejdovian, Jesus Konnsimbal, Miroslav Sedlák, Karol Karlík, Mateus de Oliveira Silva, Kouakou Privat Yao (všetci Zlaté Moravce-Vráble), Ján Krivák, Matej Kochan, Patrik Vajda, Kamil Kuzma (všetci Podbrezová), Edson Correia de Araújo Éder, Matúš Paukner, Babatounde Bello, Ivan Hladík (všetci Trnava), Richard Lásik, Vernon de Marco Morlacchi, Lesley Dunas de Sa, Vukan Savičevič, František Kubík (všetci Slovan Bratislava), Iván Santiago Díaz, Ernest Mabouka, Lukáš Jánošík (všetci Žilina), Ľubomír Michalík, Valerijs Šabala, Achille Kwin Amban, Zoltán Kontár, Marko Živkovič, Branislav Ľupták, Zsolt Németh (všetci Dunajská Streda), Peter Maslo, Marek Sapara, Martin Nagy, Michal Faško (všetci Ružomberok), Miloš Kratochvíl, David Březina, Michal Ranko (všetci Senica), Denis Duga, Ivan Ostojič, Jaroslav Machovec, Štefan Pekár (všetci Myjava), Peter Katona, Jakub Bartek, Erik Streňo, Lukáš Kubus (všetci Prešov)

vlastné góly: Milovan Kapor, Michal Pintér, Karol Karlík (všetci Zlaté Moravce-Vráble), David Březina (Senica), Jozef Talian (Prešov), Kristián Kolčák (Ružomberok), Oliver Podhorín (Michalovce)