Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Šport

Futbalisti Nitry vyhrali nad Žilinou 2:0

Hlavičkový súboj medzi Petrom Mičicom z Nitry (vľavo) a Jakubom Paurom zo Žiliny počas zápasu 19. kola Corgoň ligy vo futbale medzi FC Nitra a MŠK Žilina 30. novembra 2012 v Nitre. Foto: TASR/Henrich Mišovič

V 19. kole Corgoň ligy privítala Nitra na svojom ihrisku Žilinu.

Nitra 30. novembra (TASR) - V poslednom jesennom kole privítali pod Zoborom Žilinu. Už v 2. minúte skúšal šťastie Kleber, no zakončoval slabo.

Potom to vyskúšal aj Gajdoš, jeho blokovaná strela však Dúbravku neprekvapila. Hostia odpovedali Mihálikovým pokusom z otočky, domáci gólman bol ale pripravený. V 28. a 30. minúte mali Žilinčania dve gólové príležitosti. Najprv Gergel prudko vypálil a brankár Chudý len s námahou vytesnil na roh a potom po opakovanom rohu Barčíka zakončoval Mihálik do brvna.

Po zmene strán predviedli peknú akciu Mikluš so Šmehylom, no bez úspechu. V 55. minúte hlavičkoval po Gajdošovom rohu Struhár a Dúbravka musel zasahovať. Žilina kontrovala Pichovou hlavičkou tesne vedľa. V 74. minúte koncovku striedajúceho Šimoneka blokovali na roh.

O dve minúty sa už Nitrania radovali, keď v šestnástke fauloval Nunes Šimončiča a nariadený pokutový kop premenil Mikuš. V 81. pridali domáci druhý gól, keď sa po peknej individuálnej akcii presadil Cleber. Hostia sa v závere už na nič nezmohli a Nitra sa radovala z víťazstva.

Súboj o loptu medzi Vratislavom Gajdošom z Nitry (vľavo) a Ricardom Nunesom zo Žiliny počas zápasu 19. kola Corgoň ligy vo futbale medzi FC Nitra a MŠK Žilina 30. novembra 2012 v Nitre.
Foto: TASR/Henrich Mišovič


Výsledok:
FC Nitra - MŠK Žilina 2:0 (0:0)
Góly:
76. Mikuš (z 11 m), 81. Cleber. Rozhodoval: Samotný, ŽK: Kolmokov, Cleber - Pečovský, Barčík, Nunes, 459 divákov.

Zostavy a striedania:
Nitra: Chudý - Kotora, Struhár, Kolmokov, Mičic - Šmehyl, Kaspřák, Gajdoš (72. Šimonek), Šimončič, Cleber (88. Kroupa) - Mikuš (90.+ Oravec)

Žilina: Dúbravka - Angelovič, Pečovský, Akakpo, Nunes - Škriniar - Paur (88. Káčer), Barčík, Gergel, Pich - Mihálik (82. Čmelík)


Hlasy trénerov:
Jozef Vukušič, tréner Nitry: "Bol to veľmi dobrý kolektívny výkon mužstva. Hrali sme kompaktne a takto sa má hrať domáci zápas. Prvý polčas bol vyrovnaný, mali sme aj šťastie pri dvoch žilinských šanciach. Najťažší bol pre nás začiatok druhého polčasu, keď nás hostia aj pritlačili. Rozhodujúcim momentom bol prvý gól, a keď sme potom pridali druhý, bolo po zápase."

Frans Adelaar, tréner Žiliny: "V prvom polčase sme mali problém s dlhými loptami a vzdušnými súbojmi a stratili sme príliš veľa lôpt a napriek tomu sme mali šance a nastrelili sme brvno. Druhý polčas bol z našej strany lepší, vypracovali sme si tri-štyri dobré strelecké príležitosti. Rozhodujúci moment stretnutia bola penalta. Potom sme sa snažili hrať na 1:1, ale dostali sme gól po brejkovej situácii."