Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Futbalisti Žiliny doma s Trenčínom len remizovali

V 16. kole futbalovej Corgoň ligy hrala MŠK Žilina doma s AS Trenčín 11. novembra 2012 v Žiline. Na snímke domáci hráč Momodou Ceesay sa prepracováva cez hráčov hostí Rodriguesa da Silvu a Ivana Díaza. Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Dnešný zápas medzi Žilinou a Trenčínom bez gólov. Slovan bral včera z Myjavy všetky body.

Bratislava 11. novembra (TASR) - V jedinom nedelňajšom stretnutí 16. kola futbalovej Corgoň ligy remizovala MŠK Žilina s AS Trenčín. Obhajca titulu spod Dubňa je v tabuľke na treťom mieste, pričom na vecúci Slovan Bratislava stráca štyri body.

Pod Dubňom začali lepšie domáci. Už v tretej minúte Ceesay vystihol zlú rozohrávku hostí, vysunul Picha, no toho v obrovskej šanci zblokoval obranca Da Silva. O necelú minútu zahrmelo aj na druhej strane, Depetris bol pri lopte skôr ako žilinský brankár Dúbravka, chcel si ho obísť, no dostal sa príliš z uhla a bránu netrafil. Po štvrťhodine hry to bol opäť domáci útočník Ceesay, ktorý vytvoril gólovú príležitosť, Angelovič však po jeho prihrávke pálil iba do bočnej siete. O dve minúty sa v strede ihriska odohral škaredý stret medzi trenčianskym "sekáčom" Baézom a Žilinčanom Škriniarom, po ktorom videl hosťujúci hráč nekompromisne červenú kartu.

"Žlto-zelení" sa dostali do početnej výhody, no trenčianski futbalisti dokázali rozumnou hrou svoj hendikep vyrovnať. Zvyšok prvého polčasu bol tak pre oko diváka neatraktívny, no a to dohnalo domáceho trénera Fransa Adelaara k tomu, aby už v 40. minúte striedal. Paur, ktorému to vôbec nešlo, so sklonenou hlavou prepustil miesto na ihrisku Barčíkovi.

Po prestávke v rovnakom duchu

Po prestávke sa začalo v rovnakom duchu. Domáci sa stále o niečo pokúšali, ale ich snaha bola tak trochu zúfalá. Bojovní Trenčania sa držali veľmi statočne, hrali zodpovedne dozadu, obetavo v strede ihriska a dokonca i nebezpečne smerom dopredu. V 53. minúte mal po skvelej Nunesovej prihrávke obrovskú šancu Ceesay, ale v tutovej šanci si zbytočne zasekával loptu a "odmietol" poslať domácich do vedenia.

Tabuľka slovenskej futbalovej Corgoň ligy po 16. kole:
1. Slovan Bratislava 16 8 5 3 23:16 29
2. ViOn Zlaté Moravce 16 7 5 4 26:17 26
3. MŠK Žilina 16 5 10 1 20:10 25
4. FK Senica 16 7 4 5 21:15 25
5. AS Trenčín 16 6 6 4 22:20 24
6. MFK Košice 16 6 5 5 19:19 23
7. MFK Ružomberok 15 5 5 5 15:19 20
8. Spartak Myjava 16 5 4 7 24:24 19
9. Dukla B. Bystrica 15 4 6 5 14:14 18
10. Tatran Prešov 16 4 4 8 11:19 16
11. Spartak Trnava 16 3 6 7 14:25 15
12. FC Nitra 16 3 4 9 17:28 13
/pozn. - poradie, názov, zápasy, výhry, remízy, prehry, skóre, body/
V 65. min Žilinčania zo svojej snahy vyprodukovali ďalšiu veľkú šancu, Nunes tentokrát našiel hlavu Barčíka, ten zakončoval výborne, ale brankár Volešák sa vyznamenal ešte viac. Krásny zákrok. O štyri minúty neskôr to na druhej strane skúšal z veľkej diaľky Kubík, žilinský brankár Dúbravka nemusel zasahovať, vedľa.

S blížiacim sa záverom sa už hostia snažili čo najviac zdržiavať hru a domáci horeli v koncovej fáze na plnej čiare. V 83. min sa striedajúci žilinský útočníka Guima mohol stať hrdinom zápasu, rútil sa sám za loptou smerujúcou na bránu, no rýchlejší ako on bol brankár Volešák. Guima od svojho príchodu na ihrisko v 68. min zahadzoval jednu šancu za druhou. Staré známe "nedáš - dostaneš" sa takmer potvrdilo, keď Mondek na druhej strane, takmer strelil Žiline gól, mieril však tesne vedľa. Zápas sa teda skončil bez gólov.

V 16. kole futbalovej Corgoň ligy hrala MŠK Žilina doma s AS Trenčín 11. novembra 2012 v Žiline. Na snímke domáci hráč Jakub Paur (s lotou) a Rodrigues da Silva.
Foto: TASR/Pavol Ďurčo


Hlasy

Frans Adelaar, tréner Žiliny: "Odohrali sme veľmi zlé stretnutie. Pred vylúčením to bolo vyrovnané, ale po červenej karte hosťujúceho Baéza nám chýbala agresivita a nemali sme koncentráciu. Nedokázali sme využívať priestor na kombináciu. Tiež sme stratili príliš veľa lôpt a tým aj veľa sebadôvery. V druhom polčase to už bolo lepšie, ale nie natoľko, aby sme Trenčín zdolali. Som veľmi nespokojný s tým, že sme nehrali futbal, ktorý vieme hrať. Musím Trenčínu za výkon pogratulovať."

Adrián Guľa, tréner Trenčína: "Videli sme náročné stretnutie. Po pomalšom rozbehu sme pustili súpera do mikrošance, no postupne sme sa do zápasu dostali, až prišlo vylúčenie. U majstra sa o jedného menej hrá veľmi ťažko a stojí to veľa síl, avšak ako mužstvo sme to odpracovali skvelo a mohli sme dokonca aj zvíťaziť, ale chýbali nám už na to sily, čo je pochopiteľné. Ale naozaj sme v kútiku duše mysleli aj na víťazstvo."


Slovan nezaváhal

Priebežný líder klasifikácie najvyššej slovenskej futbalovej ligy Slovan Bratislava nezaváhal v 16. kole súťaže, keď si odviezol všetky body z ihriska nováčika z Myjavy po víťazstve 2:1.

Na nulu vyhrali dôležité zápasy v boji o bezpečný stred tabuľky Dukla Banská Bystrica i MFK Košice. Dukla zdolala problémami zmietanú Nitru 2:0, kým Košice si poradili bez problémov s Ružomberkom 3:0.

V dvoch sobotňajších zápasoch sa body delili a v oboch prípadoch po remíze 1:1. V regionálnom derby Trnava pred vlastnými divákmi nedokázala "prebiť" Senicu a odpútať sa viac od poslednej Nitry, Prešov ratoval bod proti priebežne v tabuľke druhým Zlatým Moravciam štvrťhodinku pred koncom.


SUMÁRE

Sobota:
Spartak Myjava – Slovan Bratislava 1:2 (0:2)
Góly:
86. Harsányi - 32. Hlohovský, 40. Žofčák. Rozhodca: Sedlák ŽK: Pauschek, Kopic, Putnocký (všetci Slovan), 2586 divákov.

Zostavy a striedania:
Spartak Myjava: Solnička - Siva, Častulín, Černáček, T. Mrva - P. Ďuriš (72. Harsányi), Kuračka (82. Bruško), Kukoľ (77. Šebek), Marček, Sládek - Kosík
Slovan Bratislava: Putnocký - Bagayoko, Gorosito, Kolčák, Pauschek (58. Kopic) - Kopúnek, Hlohovský (87. Szarka), Žofčák, Grendel, Milinkovič (65. Peltier) - Mészáros

MFK Košice - MFK Ružomberok 3:0 (2:0)
Góly:
1. Ostojič, 33. Novák. 61. Kuzma. Rozhodoval: Michlian, ŽK: Hovančík (Košice), 1861 divákov.

Zostavy a striedania:
MFK Košice:
Tofiloski - Tóth, Ostojič, Bašista, Sekulič - Šinglár, Hovančík (60. Bukata, 85. Karaš) - Viazanko (79. C. Diaby), Kuzma, Matič - Novák
MFK Ružomberok: Zich – Ondrek (39. Maslo), Práznovský, Bielák, Nosek – Greššák – Lupták, Serečin (52. Lovás), M. Nagy, Almaský (64. Onyango) - Mukendi

1. FC Tatran Prešov - ViOn Zlaté Moravce 1:1 (0:0)
Góly:
77. Bortel (vlastný) - 50. Janič. Rozhodoval: Valášek, ŽK: Pribula, Lipták, Krajník - Majerník, 1035 divákov

Zostavy a striedania:
Tatran Prešov:
Diviš - Bartek (78. Adam), P. Petráš, Krajník, Kolbas - Zošák, Lipták - Jakovlev (64. Kostadinov), Marcin, Pribula (57. Guba) - Ševčuk
ViOn Zlaté Moravce: Kuciak - Candrák, Bortel, Majerník, Chren - Obročník - Orávik, Škvarka, Kováč (74. Pavlovič), L. Janič (86. Mihálik)- Furtado (65. Bernáth)

Dukla Banská Bystrica - FC Nitra 2:0 (0:0)
Góly:
86. Turňa, 90. Hučko z pok. kopu. Rozhodca Matúš, ŽK: Savič, Ferenčík, Slančík - Szabó, Šimončič, Kaspřák, 610 divákov.

Zostavy a striedania:
Dukla B. Bystrica:
Belic - Turňa, Poljovka, Chrappan, Savič (60. Pančík) - Hlinka - Brašeň, Považanec, Hučko - Sachňuk (58. Slančík), Ferenčík (75. Šovčík)
FC Nitra: Chudý - Boszorád (88. Šimonek), Struhár, Kolmokov, Szabó (38. Kotora) - Kaspřák - Cleber (60. Šmehyl), Gajdoš, Šimončič, Mikuš - Kroupa

Spartak Trnava - FK Senica 1:1 (1:0)
Góly:
22. Vyskočil - 68. Piroska. Rozhodoval: Jaška, ŽK: Čarnota, Hanzel - Piroska, M. Ďurica, Babic, Wijlaars, Krajčík, Švenger. 2909 divákov.

Zostavy a striedania:
Spartak Trnava:
Rusov - Sabo, Janečka, Čvirik, Hanzel - Karhan, - Gašparík (73. Mikovič), Čarnota, Vlasko, Vyskočil - Schranz (88. Pavelka)
FK Senica: Švenger - Krajčík, Pavlík, Brabec, Wijlaars - Križko (42. Kalabiška) - Štepanovský (28. Jar. Diviš), M. Ďurica, Babic (90. Frýdek), Piroska - Blackburn

Nedeľa:
MŠK Žilina - AS Trenčín 0:0
Rozhodoval: Kráľovič, ŽK: Angelovič, Pečovský, Ceesay, Barčík, Pich - Adi, ČK: 18. Baéz (Trenčín), 2048 divákov

Zostavy a striedania:
MŠK Žilina:
Dúbravka - Angelovič, Akakpo, Piaček, Nunes - Pečovský, Škriniar - Lupčo (68. Guima), Paur (40. Barčík), Pich - Ceesay (79. Mihálik)
AS Trenčín: Volešák - Holúbek, Kleščík, Godál, Da Silva (73. Čöglej) - Baéz - Kubík, Štefánik, Díaz, Mondek (88. Mazan) - Depetris (60. Adi)


Strelci gólov

Po víkendových stretnutiach 16. kola najvyššej súťaže Corgoň ligy ročníka 2012/2013 je na čele rebríčka najlepších strelcov naďalej David Depetris (Trenčín).


Najlepší strelci CL 2012/2013 po víkendových stretnutiach 16. kola:

13 gólov: David Depetris (Trenčín)

10 gólov: Dávid Škutka (Košice)

8 gólov: Andrej Hodek (Zlaté Moravce)

7 gólov: Peter Sládek (Myjava)

6 gólov: Silva Nascimento Cléber (Nitra)

5 gólov: Róbert Pich (Žilina), Filip Hlohovský (Slovan Bratislava)

4 góly: Tomáš Ďubek, Calvin Mulumba Mukendi (obaja Ružomberok), Seydouba Soumah (Nitra), Jaroslav Diviš, Juraj Piroska (obaja Senica), Ľubomír Bernáth (Zlaté Moravce), Ján Novák (Košice)

3 góly: Juraj Halenár, Nicolas Ezequiel Gorosito, Lester Peltier, Marko Milinkovič (všetci Slovan Bratislava), Martin Černáček, Roman Častulín, Peter Kuračka (všetci Myjava), Erik Sabo (1-Myjava, 2-Trnava), Michal Gašparík (Trnava), Michal Škvarka, Lukáš Kováč, Lukáš Janič (všetci Zlaté Moravce), Milan Ferenčík, Matúš Tyrňa (obaja Banská Bystrica), Andrij Ševčuk (Prešov), Samuel Štefánik (Trenčín), Filip Serečin (Ružomberok)

2 góly: Fabián Slančík, Tomáš Hučko (obaja Banská Bystrica), Adam Žilák (Zlaté Moravce), Bruno Guimaraes Pinho Azevedo "Guima", Jakub Paur, Serge Akakpo, Momodou Ceesay (všetci Žilina), Tomáš Kóňa, Pavol Masaryk, Jaroslav Černý, Rolando Blackburn, Adam Varadi (všetci Senica), Filip Šebo, Erik Grendel (obaja Slovan), Martin Boszorád (Nitra), Miroslav Karhan (Trnava), Matej Siva, Zoltán Harsányi (obaja Myjava), Peter Mazan (Trenčín)

1 gól: Miroslav Káčer, Miroslav Barčík, Jozef Piaček, Vladimír Leitner, Jaroslav Mihálik, Ricardo Nunes, Viktor Pečovský (všetci Žilina), Michal Dian, Vladimír Kukoľ, Pavol Kosík (všetci Myjava), Jakub Holúbek, Tomáš Malec, Peter Kleščík, Ivan Santiago Díaz, Karol Mondek (všetci Trenčín), Adam Mihálik, Adrián Candrák (obaja Zlaté Moravce), Kristián Kolčák, Igor Žofčák (obaja Slovan Bratislava), Martin Babic, Petr Pavlík, Lamine Diarrassouba (všetci Senica), Marek Hlinka, Jakub Brašeň, Michal Pančík ml., Tomáš Hučko, Viktor Sachňuk (všetci Banská Bystrica), Arnold Šimonek, Miloš Šimončič, Vratislav Gajdoš, Andrej Ivančík, Matúš Mikuš (všetci Nitra), Dávid Guba, Matúš Marcin, Branimir Kostadinov, Jozef Adámik (všetci Prešov), Štefan Pekár, Lukáš Lupták, Oliver Práznovský (všetci Ružomberok), Patrik Gross, Steva Nikolič, Mário Bicák, Radoslav Ciprys, Peter Čvirik, Marek Janečka, Martin Vyskočil (všetci Trnava), Peter Šinglár, Juraj Hovančík, Uroš Matič, Ivan Ostojič, Kamil Kuzma (všetci Košice)

vlastné góly: 2: Ramón Rodriquez da Silva (Trenčín) 1: Kristián Kolčák (Slovan Bratislava), Miloš Šimončič (Nitra), Patrik Gross (Trnava), Milan Bortel (Zlaté Moravce)