Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Futbalistka MRÁZIKOVÁ: Z rodinného klubu to dotiahla do Ligy majstrov

Futbalista ŠK Slovan Bratislava Denisa Mráziková v TABLET.TV. Foto: TABLET.TV

Slovenská futbalistka Denisa Mráziková si už o pár dní zahrá v drese Slovana Bratislava prestížnu Ligu majstrov. Aj o tom sme sa zhovárali v televíznom štúdiu TABLET.TV.

Bratislava 7. júla (Teraz.sk) – Futbalistky Slovana Bratislava už poznajú svojich súperov v predkvalifikačnom kole Ligy majstrov. Nedávny žreb v sídle UEFA v Nyone rozhodol o tom, že v dňoch 7.-13. augusta budú čeliť srbskému Spartaku Subotica, maďarskému Ferencvárosu Budapešť a moldavskej Agariste. Aj preto sme si pred pár dňami pozvali do televízneho štúdia TABLET.TV obrankyňu belasých Denisu Mrázikovú, s ktorou sme okrem tejto témy prebrali aj jej futbalové začiatky, v krátkosti sa vrátili k nedávnemu zisku titulu majstra SR, ktorý bol pre bratislavský klub rekordný štrnásty v ére samostatnosti, no čo-to prezradila aj o nepísaných zákonoch ženskej kabíny.

Slovanistky figurovali tento rok v treťom výkonnostnom koši, pričom nyonský žreb rozhodol o tom, že 7. augusta si zmerajú sily s Ferencvárosom Budapešť, o tri dni neskôr so ŽFK Spartak Subotica a na záver sa im 13. augusta postavia do cesty futbalistky Agaristy – SS Aneni Noi. „Tréneri si určite všetky družstvá dôkladne preštudujú, zoženú o nich informácie a následne nám pustia prezentácie. Už teraz však vieme, že Subotica bude veľmi ťažký súper, keďže deviatykrát v rade vyhrala srbskú ligu a podobne náročnú konfrontáciu očakávam aj s maďarským Ferencvárosom. Čo čakať od moldavskej Agaristy, v tejto chvíli neviem povedať, no isté je, že ju nemôžeme podceniť,“ rozhovorila sa Denisa Mráziková a na margo žrebu jedným dychom ešte dodala. „V Lige majstrov si súperov nenavyberáte, no na druhej strane je pravda, že žreb nám mohol prisúdiť aj oveľa ťažšie a kvalitnejšie tímy. Myslím si, že naša skupina je hrateľná a dá sa tam niečo spraviť. Zabojujeme a budeme sa snažiť uhrať čo najlepšie výsledky.“

POZRITE SI CELÚ TELEVÍZNU DEBATU S DENISOU MRÁZIKOVOU:



UEFA pridelila Slovanu organizáciu mini-turnaja Ligy majstrov, a tak sa všetky súboje odohrajú v Bratislave. Belasí ako organizátor podujatia nahlásil za dejiská zápasov štadión na Tehelnom poli a Pasienky. „Na tribúnach nebudú v hojnejšom počte určite chýbať rodinní príslušníci, kamaráti či futbalistky z iných slovenských klubov, čiže pevne dúfam, že domáce prostredie by nám mohlo pomôcť výraznejším spôsobom. Zároveň si želám, aby to do hľadiska pritiahlo aj ostatných ľudí, keďže záujem o ženský futbal nie je dnes u nás až tak rozšírený,“ pokračovala Mráziková, ktorá by so spoluhráčkami mohla zažiť premiéru na novom Tehelnom poli. „Máme k dispozícii vstupenky na mužské zápasy, takže sme na ich domácich zápasov viac-menej pravidelne. Treba uznať, že je to krásny štadión a ak sa nám na ňom podarí odohrať nejaké stretnutie, bude to niečo úžasné.“

Zverenkyne trénera Martina Masaryka si účasť v prestížnej klubovej súťaži vybojovali vďaka zisku titulu majstra Slovenska. V priamom súboji oň na Myjave zdolali domáce družstvo 2:0, pričom o druhý gól sa postarala práve krajná obrankyňa Denisa Mráziková. „Bol to zrejme najdôležitejší presný zásah v mojej doterajšej kariére a bol o to cennejší, že sme sa aj vďaka nemu prebojovali do Ligy majstrov. Nepopieram, že po zápase som prežívala obrovské emócie. Tomu potom zodpovedali aj majstrovské oslavy,“ vrátila sa myšlienkami zhruba mesiac dozadu 20-ročná sympatická športovkyňa.

Obdivuje Marcela


Mráziková je súčasťou belasej družiny zhruba rok. Ako sa do Slovana a k futbalu, ktorý drvivá väčšina považuje za výsostne mužský šport, vôbec dostala? „Začínala som s ním v Trenčiansky Tepliciach. Išlo vlastne o rodinný klub, keďže ženský futbal v meste založil môj ocino a venovali sa mu aj moje dve staršie sestry i mamina. Po čase s tým však otec skončil, a tak som počas štúdia na strednej škole v Trenčíne prestúpila do Žiliny. Po roku som sa zasa rozhodla pre vysokoškolské štúdium v Bratislave, a preto som zvažovala viaceré kluby v okolí. Samozrejme, že najviac myšlienok mi blúdilo v hlave ohľadom Slovana, keďže ide o najväčší a najlepší klub na Slovensku. Zo začiatku som sa síce dosť bála, ako to celé dopadne, no dnes vôbec neľutujem, že som sa preň rozhodla,“ ozrejmila Mráziková, ktorej najväčším vzorom je krajný zadák Realu Madrid Marcelo, no páči sa jej aj jeho spoluhráč z obrany Sergio Ramos.



Každá ženská kabína má svoje zákonitosti, a tak tomu je aj v prípade futbalistiek Slovana. Jedným z nepísaných pravidiel je, že tréner nemá prístup do šatne, kedy sa mu zachce. „To veru nie. Vždy musí slušne zaklopať a počkať, kým mu dovolíme vojsť dnu,“ smiala sa Denisa, ktorá kedysi snívala o tom, že bude raz pôsobiť v zahraničí. „Najviac ma vždy lákala nemecká liga. Avšak zrejme väčšina z nás si postupom času uvedomuje, že uživiť sa v ženskom futbale nie je až tak jednoduché. Ani profesionálky totiž v tomto športe nezarábajú zďaleka toľko ako muži, a tak som sa popri futbale začala venovať aj iným veciam,“ uzavrela s úsmevom študentka 2. ročníka Fakulty manažmentu Univerzity Komenského.