Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Futbalistky SR vyhrali v prípravnom zápase s Poľskom 1:0

Ilustračná fotografia. Foto: TASR

Jediný gól strelila v 57. minúte Klaudia Fabová.

Poprad 14. júna (TASR) - Slovenské futbalové reprezentantky zdolali v piatkovom prípravnom stretnutí v Poprade Poľky 1:0. Jediný gól strelila v 57. minúte Klaudia Fabová.

Zverenky Petra Kopúňa nastúpia v pondelok o 20.30 h vo Viedni proti domácim Rakúšankám.

Slovensko - Poľsko 1:0 (0:0)
Gól:
57. Fabová. ŽK: Horváthová, Havranová (obe SR), rozhodovala: Kovářová (ČR), 825 divákov

Slovensko: Korenčiová – Horváthová (71. Zdechovanová), Bytčánková, Fischerová, Vojteková - Bíróová, Ondrušová (46. Havranová), Mikolajová (77. Šušolová)– Šurnovská (55. Žemberyová), Sluková (55. Fabová), Hmírová (77. Panáková)

Poľsko: Szemiková - Olszewská, Grzywinská, Mesjaszová (73. Gradová), Michalczyková (46. Konatová)– Kamczyková, Balcerzaková (46. Matysiková), Zduneková, Chudziková, Kaletková (60. Grabowská) – Karczewská (60. Wiankowská)


Hlas po zápase:

Peter Kopúň, tréner žien SR: "Víťazstvo chutí úžasne. Aj keď Poľky mali vyloženejšie šance a my sme urobili chyby, musíte vedieť aj takýto zápas vyhrať. Preto si to ešte viac vážim. Presne takúto kvalitu som od súpera čakal. Je pravda, že im chýbala najlepšia hráčka Ewa Pajorová v útoku, ale aj nám niektoré chýbali a sily sa vyrovnali. Potreboval som, aby si hráčky dokázali veriť aj proti takému súperovi, že s ním dokážeme hrať. Musím pochváliť všetky dievčatá aj celý realizačný tím. V pondelok nás čaká druhý zápas v Rakúsku, bude náročnejší, mal by byť vyvrcholením nášho zdokonaľovania obrany. Chceme vidieť, ako to bude vyzerať proti silnému súperovi, ako je napríklad Švédsko, ktoré máme v skupine v kvalifikácii."