Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Futbalový agent Raiola: Čo prezradil o najdrahšom prestupe v histórii?

Mino Raiola a Paul Pogba Foto: Twitter

Patrí medzi najznámejších futbalových agentov súčasnosti, no paradoxom je, že medzi samotnými klubmi nie je ani náhodou obľúbený.

Bratislava, 25. september (Teraz.sk) - Patrí medzi najznámejších futbalových agentov súčasnosti, no paradoxom je, že medzi samotnými klubmi nie je ani náhodou obľúbený. Štyridsaťosemročný Holanďan s talianskymi koreňmi Mino Raiola má na svedomí najlukratívnejšie prestupy vo futbalovej histórii, pričom ten najdrahší v hodnote 105 miliónov eur sa mu podarilo zrealizovať toto leto.

Konkrétne išlo o „presun“ francúzskeho stredopoliara Paula Pogbu z Juventusu Turín do Manchestru United. Detaily prestupu, z ktorého jemu samému malo na konto pribudnúť rovných 20 miliónov, ozrejmil kontroverzný agent pre britský denník Daily Mail. „Paul mi povedal, že Manchester je stále jeho srdcovka, keďže tam v minulosti už pôsobil. Pozitívom taktiež bolo, že o jeho služby malo vedenie United už dlhší čas eminentný záujem, rovnako ako o ňom sníval súčasný kouč červených diablov José Mourinho, keď bol ešte trénerom Chelsea. Keď sa toto všetko v lete krásne skombinovalo, vedeli sme, že na prestup je ideálny čas,“ rozhovoril sa Mino Raiola.

Paul Pogba (vľavo) a Mino Raiola.
Foto: Twitter


Ako však následne dodal, on sám s vedením anglického klubu ohľadom Pogbu komunikoval už dva roky. „Juventus o záujme Manchestru vedel, no my chceli sme s Paulom vyhrať Ligu majstrov, tak sme si povedali, že ešte rok počkáme. Potom som začal pracovať na prestupovom pláne, mali sme dve ponuky z Anglicka a ešte ďalšie dve z iných súťaží. A priznávam, že bola medzi nimi aj ponuka kráľovského Realu Madrid.“

Na svedomí má aj Ibrahimoviča

Okrem talentovaného Pogbu sa Raiolovi podarilo tento rok predať do Manchestru aj hviezdneho švédskeho útočníka Zlatana Ibrahimoviča.

Mino Raiola a Zlatan Inbrahimovič.
Foto: Twitter


„Zlatan do United perfektne pasuje, nebojí výziev a je zosobnením víťaznej mentality a obrovskej kvality. Navyše, keď ostatné tímy uvidia, že je opäť v jednom mužstve s Mourinhom, tak dostanete pri nich dvoch pocit, že toto je Manchester United a proti nemu nemá nikto šancu. Má síce už 34 rokov, ale práve o ňom sa v Premier League najviac hovorí,“ dodal Mino Raiola, ktorý v minulosti zastupoval aj takých hráčov ako Frank Rijkaard, Denis Bergkamp, Pavel Nedvěd či Robinho.