Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Šport

Futbalový tréner Nemecka Flick vzdal hold obrancovi Kolína Hectorovi

Hráč Kolína Jonas Hector (vpravo) a Silvan Widmer z Mainzu (vľavo) v súboji o loptu počas futbalového zápasu nemeckej Bundesligy medzi 1. FC Kolín nad Rýnom a 1. FSV Mainz 05, v Kolíne nad Rýnom v Nemecku, v sobotu 15. apríla 2023. Foto: TASR/AP

Päťdesiatosemročný kouč zároveň vyzdvihol Hectorove rozhodnutie zostať v roku 2018 naďalej v Kolíne nad Rýnom po jeho zostupe z Bundesligy.

Berlín 25. apríla (TASR) - Tréner nemeckej futbalovej reprezentácie Hansi Flick vzdal hold bývalému obrancovi národného tímu Jonasovi Hectorovi. Ten oznámil, že po sezóne ukončí profesionálnu športovú kariéru.

"Hoci som s ním nikdy nemal možnosť pracovať v národnom tíme, Jonasa Hectora si veľmi vážim. Je to vynikajúci hráč stelesňujúci hodnoty, ktoré už nie sú samozrejmosťou, a to nie len vo futbale," citovala Flickovo vyjadrenie agentúra DPA.

Päťdesiatosemročný kouč zároveň vyzdvihol Hectorove rozhodnutie zostať v roku 2018 naďalej v Kolíne nad Rýnom po jeho zostupe z Bundesligy. A to aj napriek záujmu zo strany iných prvoligových klubov. Tridsaťdvaročný obranca strávil v Kolíne celú svoju profesionálnu kariéru a odohral za "capkov" viac ako 300 zápasov.