Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 21. máj 2024Meniny má Zina
< sekcia Šport

Slovan vyhral nad Bystricou 2:0, Trenčín remizoval s Moravcami 1:1

Vľavo Norbert Gyömbér (Dukla) sa snaží zastaviť Mareka Milinkoviča (uprostred) zo Slovana Foto: TASR/Pavel Neubauer

Víťazstvo Slovana spečatil v nadstavenom čase Marek Milinkovič z pokutového kopu.

Bratislava 16. marca (TASR) - V stretnutí mužstiev, ktoré v jarnej časti súťaže dvakrát neprehrali, začali lepšie domáci. V 10. minúte po sérii prihrávok v šestnástke trafil Hlohovský ľavú žrď brány hostí. Na druhej strane o 9 minút neskôr jednu z mála šancí Dukly nevyužil Slančík. Nebezpečná bola pohotová strela Milinkoviča v 35. minúte, preletela však nad Borošovu bránu.

Hneď po zmene strán nevyužil zaváhanie Kolčáka pri odkope lopty Vrána a bol z toho len 6. rohový kop hostí. To isté platilo aj v 52. minúte, ked Borošovi vypadla lopta z rúk a Peltier nepresne zakončil. V 55. minúte sa dostala po prvý raz na ihrisko nová posila Slovana Soumah. O 11 minút neskôr mal gól na hlave Slančík, ale mieril vedľa. V 75. minúte kopal siedmy rohový kop domáci Milinkovič, odrazená lopta sa dostala k Žofčákovi a od pravej žrde skončila v sieti. V nadstavenom čase sa rútil sám na brankára hostí Halenár, ale brankár Boroš ho nedovolene zastavil a rozhodca ho vylúčil. Do brány sa postavil Slančík a toho z pokutového kopu prekonal Milinkovič.



Slovan Bratislava - Dukla Banská Bystrica 2:0 (0:0)



Góly: 75. Žofčák, 90.+ Milinkovič z pok. kopu. Rozhodoval: Jaška, ŽK: Adámik, ČK: 90.+ Boroš, 1441 divákov.

Zostavy a striedania:

Slovan Bratislava: Kováč - Bagayoko, Gorosito, Kolčák, Lukšík - Kopúnek, Grendel (55. Soumah) - Žofčák (87. Pauschek), Hlohovský (63. Halenár), Milinkovič - Peltier

Dukla Banská Bystrica: Boroš - Gyömbér (86. Savič), Adámik, Teixeira - Turňa, Brašeň (76. B. Ľupták), M. Hlinka, Považanec (59. Pančík), Hučko - Vrána, Slančík


Hlasy po zápase:

Samuel Slovák, tréner Slovana: "Bol to ťažký zápas. Súper bol po dvoch výhrach v psychickej pohode, veľmi dobre bránil. Som veľmi rád, že po slabšom prvom polčase sme sa po zmene strán zlepšili a nakoniec dali zaslúžené dva góly. Ťažšie sme sa rozbiehali, ale druhý polčas už bol kvalitný a hrali sme našu typickú hru."



Norbert Hrnčár, tréner B. Bystrice: "V kabíne zavládol smútok, mali sme pocit, že sme mohli z tohto zápasu vyťažiť viac. Vedeli sme, že Slovan má veľkú kvalitu, ale boli sme schopní väčšinou túto kvalitu eliminovať. Keď však chceme byť na Slovane úspešní, musíme gólové šance premieňať a streliť aspoň gól."


--------------------------------

AS Trenčín – FC ViOn Zlaté Moravce 1:1 (0:1)



Zlatomoravčan Peter Orávik v hlavičkovom súboji o loptu s Trenčanom Petrom Čögleyom
Foto: TASR/Radovan Stoklasa
V nepríjemnom mrazivom počasí sa hral v Trenčíne od začiatku vcelku atraktívny futbal, ktorý realizovali najmä domáci. Tí sa viackrát v úvodných minútach dostali na dostrel Kuciakovej brány, ale vo finálnej fáze neboli dostatočne dôrazní. Väčšia šanca tak prišla až v 27. minúte, kedy našiel Štefánik z priameho kopu v pokutovom území osamoteného Holúbka, no strela z jeho ľavačky si nenašla cestu do brány. Hostia si počkali na príležitosť do 29. minúty a úspešne ju premenili na gól. Bednárikove zaváhanie v defenzíve využil Hodek, ktorému sa otvoril priestor smerom k bráne a presne umiestnenou strelou k tyči otvoril skóre. O dve minúty neskôr mohli hostia viesť už o dva góly, ale Mészárosova strela opečiatkovala len ľavú žrď Volešákovej brány. Po polčase vyhrávali Zlaté Moravce 1:0.

Trenčania vstúpili aktívne do druhého dejstva, keď si vypracovali hneď po zmene strán dve gólové príležitosti, ktoré však Adi nepremenil. V 51. minúte poslal v pokutovom území Candrák k zemi Čögleya a hlavný rozhodca nariadil pokutový kop. Loptu si na biely bod postavil Holúbek, ale Kuciak smer jeho strely vystihol a penaltu chytil. V nasledujúcich minútach bol Trenčín jasne lepším tímom, ale z množstva šancí Kubíka s Adim domáci gól nevyťažili. Hostia sa dostávali z vlastnej polovice málokedy a keď sa im to podarilo, nebezpečne pôsobil len vysunutý útočník Hodek, ktorý ale sám veľa vody nenamútil. Vyrovnania sa domáci dočkali v 86. minúte. Holúbkov center zľava si sám pre seba spracoval nový muž na ihrisku William a Kuciaka prekonal presnou strelou do protipohybu. V závere mal druhý gól Trenčanov na kopačke ako William, tak aj Štefánik, ale obaja svoje šance trestuhodne zahodili. Trenčín tak doma remizoval so Zlatými Moravcami 1:1.

Góly: 86. William - 29. Hodek. Rozhodoval: Sedlák , ŽK: Čögley - Chren, Candrák, Orávik, 2068 divákov

Zostavy a striedania:

Trenčín: Volešák – Čögley (85. Frimmel) , Da Silva, Bednárik, Mazáň (70. Mazan) – Štefánik, Lobotka, Baez (70. William), Holúbek – Kubík – Adi

Zlaté Moravce: Kuciak – Pavlenda, Majerník, Chren, Pintér – Škriniar, Candrák, Mészáros, Orávik (92. Mihálik) – Hodek, Bernáth (74. Bolinha)


Hlasy po zápase:

Adrián Guľa, tréner Trenčína: "V prvom polčase sme akoby nezvládli očakávania spred zápasu, čo nás trošku rozhodilo. Boli sme pomalší a menej sme otáčali hru. Cez prestávku sme si to vysvetlili a zhodili tak zo seba akúsi psychickú tiaž. Súpera sme zovreli a zápas sme mali otočiť. Futbal je niekedy taký, že ak nepremeníte šance, vráti sa vám to. Chalani však pracovali a dreli. Získaný bod je jedna vec a odvedená práca na ihrisku druhá. Hoci sme smutní, pretože sme chceli vyhrať, dáme hlavy hore a ideme ďalej."

Juraj Jarábek, tréner Zlatých Moraviec: " Musím povedať, že naši chlapci odohrali zápas so srdiečkom. Chválim ich za bojovnosť napriek tomu, akú šírku hracieho kádra v súčasnosti máme. V prvom polčase sme do bodky splnili to, čo sme si povedali. Trenčín začal hrať v druhom dejstve svoju typickú hru a my sme mu nestíhali. V ofenzíve sme neboli vôbec nebezpeční. Myslím si však, že futbal mal všetko, čo mal mať a so získaným bodom sme spokojní."