Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Futsalisti SR kritizovali gumový povrch, Drahovský: Zasekáva loptu

Na snímke zľava slovenský reprezentant vo futsale Tomáš Drahovský, kapitán slovenskej reprezentácie vo futsale Peter Kozár, predseda Slovenského futsalu Dušan Dobšovič, tréner slovenskej reprezentácie vo futsale Marián Berky, archívna snímka. Foto: TASR/Pavol Zachar

Organizátori G-skupiny hlavného kola kvalifikácie ME 2018 totiž namiesto tradičnej palubovky natiahli na hraciu plochu syntetický gumový povrch.

Izmit 7. apríla (TASR) - Slovenskí futsalisti absolvovali v piatok predpoludním v izmitskej hale vyše hodinový oficiálny tréning, na ktorom ich čakalo nemilé prekvapenie. Organizátori G-skupiny hlavného kola kvalifikácie ME 2018 totiž namiesto tradičnej palubovky natiahli na hraciu plochu syntetický gumový povrch, ktorý až príliš priliehal na futsalky a zasekával loptu. Tieto podmienky by viac mali vyhovovať deštrukčnejšiemu a papierovo slabšiemu tímu, teda domácemu Turecku, s ktorým Slováci štartujú v sobotu zápolenia v skupine.

"Povrch je nevyhovujúci. Nečakali sme, že v hale položia gumu. Tento povrch bude viac vyhovovať Turkom, ktorí sú outsideri skupiny a aj takýmto spôsobom sa možno chcú pobiť o postup alebo baráž," povedal pre TASR Tomáš Drahovský. Trojnásobný najlepší slovenský futsalista a hráč maďarského ETO FC Győr je aj napriek mladému veku (24 rokov) pripravený na rolu ťahúňa tímu. "Myslím si, že som s touto úlohou stotožnený už nejaký rok či dva. Viem, že sa odo mňa očakáva viac ako od ostatných hráčov. Pokúsim sa pomôcť mužstvu čo najviac," konštatoval Drahovský.

Hala Gazanfer Bilge s kapacitou 2000 miest sa nachádza na úpätí vzdialenom polhodinu autobusom od centra mesta v areáli tamojšej univerzity, ktorú navštevuje až 40.000 poslucháčov. Dá sa očakávať, že tribúny zaplnia predovšetkým miestni študenti, ktorí prihliadali aj piatkovému tréningu slovenskej reprezentácie. Tá bude proti domácemu tímu mierny favorit. "Na Turkov bude platiť útočná hra. Vieme sa dobre pohybovať v systéme 4-0 a 3-1, navyše môžeme veľa vyťažiť zo štandardných situácií, pretože Turci nie sú také vyspelé mužstvo. Chceme vyhrať, to je náš prvoradý cieľ, keď chceme pomýšľať aspoň na baráž," zdôraznil pre TASR Drahovský.

Čo sa týka ubytovania a stravy, nemôžu si Slováci sťažovať. V hoteli našli priaznivé podmienky: "V tomto smere je všetko v poriadku. Z jedál sa dá vybrať, včerajšia večera bola výborná. Takisto ubytovanie nám poskytuje dostatočný komfort. Voľného času sme zatiaľ veľa nemali, s chalanmi sme si trošku zahrali stolný tenis a boli sme vo wellnesse. Poobede sa možno pôjdeme prejsť po okolí a večer už nás čaká videorozbor a príprava na Turecko," dodal Drahovský.