Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Šport

Mladí futsalisti SR chcú na turnaji v Prievidzi obstáť

Ilustračná fotografia. Foto: TASR

Súpermi zverencov Pavla Michaloviča v Prievidzi budú postupne Azerbajdžan (streda 1. novembra o 18.30 h), Holandsko (štvrtok 2. novembra o 18.30 h) a po dni voľna Rusko (sobota 4. novembra o 15.30 h).

Prievidza 31. októbra (TASR) - Slovenskú futsalovú reprezentáciu do 17 rokov čaká v najbližších dňoch turnaj B-skupiny kvalifikácie na Olympijské hry mládeže, ktoré sa uskutočnia v októbri budúceho roka v Buenos Aires. Súpermi zverencov trénera Pavla Michaloviča v Športovej hale v Prievidzi budú postupne Azerbajdžan (streda 1. novembra o 18.30 h), Holandsko (štvrtok 2. novembra o 18.30 h) a po dni voľna Rusko (sobota 4. novembra o 15.30 h). Futsal bude prvýkrát v histórii súčasťou OHM.

"Snažili sme sa vybrať z plejády hráčov, s ktorými sme pracovali od začiatku tohto roka a absolvovali sme postupne náročné turnaje vo Vsetíne, v Slovinsku a na nedávnom Ostrava Cup-e. Zo všetkých nominovaných hráčov budeme musieť ešte vyberať i v samotnej Prievidzi, pretože UEFA povoľuje na spomínanú kvalifikáciu zobrať len 10 hráčov. Keďže nás čakajú tri náročné zápasy, je to dosť malé číslo, avšak s touto podmienkou sa musia vyrovnať i naši súperi," uviedol Michalovič pre internetovú stránku futsalslovakia.sk.

Trojlístok súperov sa lodivod slovenského tímu snažil zmapovať čo najviac: "Snažili sme sa napozerať zápasy našich protivníkov, aby sme spoznali ich herný prejav a mohli chlapcom podať informácie a správne taktické rady do jednotlivých zápasov. Dúfam, že našich hráčov budú obchádzať zranenia a budeme bojovať o každý centimeter na hracej ploche a urobíme maximum pre výsledky, na ktoré po skončení kvalifikačného turnaja budeme môcť byť hrdí," dodal Michalovič.

"Všetci sa veľmi tešíme na kvalifikáciu, ktorá bude asi pre všetkých z nás doposiaľ najväčším turnajom. Preto sme aj k príprave pristúpili veľmi zodpovedne. Pôjdeme od zápasu k zápasu s cieľom vyhrať a verím, že znova uspejeme aj nad papierovo silnejšími súpermi. Dúfam, že nás prídu podporiť naši fanúšikovia, na ktorých sa už tešíme," uviedol reprezentant Marek Kuruc.

Nominácia SR:

brankári: Juraj Janošec (MŠK Žilina FUTSAL), Tibor Boháč (FK Prešov)
hráči do poľa: Matúš Ševčík (MŠK Žilina FUTSAL), Rastislav Moravec (MŠK Žilina FUTSAL), Jozef Koricina (FC Bíli Andeli futsal Trnava), Michal Babiak (FC Bíli Andeli futsal Trnava), Adam Keszi (Mimel Lučenec), Sebastián Bačo (Grizzly Košice), Marek Kuruc (Grizzly Košice), Matúš Šlehofer (Grizzly Košice), Andrej Zaťura (ŠK Makroteam Žilina), Kristián Medoň (FK Prešov), Jakub Filip (FK Prešov), Tibor Lengyel (ŠK Slovan Bratislava futsal)

náhradníci: Filip Kövér (Grizzly Košice), Matej Ripel (ŠK Makroteam Žilina), Ján Král (MIBA Banská Bystrica), Tomáš Fazika (FSC Prievidza), František Závoník (1. SFC Canaria Malacky), Alexej Jakuba (Mimel Lučenec), Richard Šága (Mimel Lučenec)

realizačný tím:
tréner: Pavol Michalovič
asistenti trénera: Lukáš Vrbovský, Peter Kozár
tréner brankárov: Miroslav Kery
technický vedúci mužstva: Lukáš Višváder
fyzioterapeut: Róbert Fabíny
doktor: Roman Križan

Skupiny kvalifikácie OHM 2018:

A-skupina: Srbsko, Portugalsko, Ukrajina, Maďarsko
B-skupina: SLOVENSKO, Rusko, Azerbajdžan, Holandsko
C-skupina: Chorvátsko, Španielsko, Kazachstan, Belgicko
D-skupina: Slovinsko, Taliansko, Česko, Rumunsko

Program B-skupiny:

streda 1. novembra: 16.00 Rusko - Holansko, 18.30 Slovensko - Azerbajdžan
štvrtok 2. novembra: 16.00 Azerbajdžan - Rusko, 18.30 Slovensko - Holandsko
sobota 4. novembra: 13.00 Holandsko - Azerbajdžan, 15.30 Rusko - Slovensko