Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Šport

Slov-matic obhájil slovenský titul vo futsale

Hráči Slov-Maticu FOFO Bratislava. Foto: TASR

Zverenci Jána Janíka tak získali deviatykrát slovenský titul, piaty v elitnej súťaži v rade, a vybojovali si aj účasť v UEFA Futsal Cupe.

Bratislava 30. mája (TASR) - Futsalisti obhajcu trofeje Slov-matic FOFO Bratislava zvíťazili v piatok vo štvrtom stretnutí finále play off Loto extraligy nad mestským rivalom Across Pinerola 4:1 a v celej sérii 3:1 na zápasy.

Zverenci Jána Janíka tak získali deviatykrát slovenský titul, piaty v elitnej súťaži v rade, a vybojovali si aj účasť v UEFA Futsal Cupe.

4. zápas finále play off Loto extraligy:

Across Pinerola - Slov-Matic FOFO 1:4 (0:2)
Góly: Hájek - Bartošek 2, Mikita, Kozár. Rozhodovali: Peško, Bohún, 450 divákov.

/konečný stav série 1:3/


Ján Janík, tréner Slov-matic FOFO: "Finálová séria nezačala pre nás veľmi dobre, v prvom stretnutí s Pinerolou sme prehrali po predĺžení. Táto prehra nám však skôr pomohla, pretože od tohto momentu sme sa ešte viac skoncentrovali na to, ako lepšie útočiť a byť proti súperovi úspešný. Od zápasu k zápasu sme sa zlepšovali. Vo štvrtom finálovom stretnutí bolo dobré, že sme vyhrávali. Boli sme v psychickej výhode a hoci súper hral od stavu 0:4 power play, už sa mu podarilo len znížiť na 1:4. Som rád, že záver ligovej sezóny mal gradujúcu tendenciu a na slovenské pomery veľmi dobrú úroveň. Aj nový reprezentačný tréner Marcos Angulo si tak mohol urobiť prehľad o potenciálnych reprezentantoch pred marcovou kvalifikáciou. So sezónou môžme byť spokojní aj pre účasť v Lige majstrov, avšak sezóna ešte neskončila. O dva týždne nás čaká finále Slovenského pohára a tam by sme chceli tiež uspieť."

Prehľad futsalových majstrov SR:
2004: 1. SC Incar Nitra
2005: Slov-matic FOFO Bratislava
2006: Slov-matic FOFO Bratislava
2007: Slov-matic FOFO Bratislava
2008: Slov-matic FOFO Bratislava
2009: RCS Košice
2010: Slov-matic FOFO Bratislava
2011: Slov-matic FOFO Bratislava
2012: Slov-matic FOFO Bratislava
2013: Slov-matic FOFO Bratislava
2014: Slov-matic FOFO Bratislava