Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

Slovenskí futsalisti podľahli šampiónom zo Španielska 2:3

Ilustračná fotografia Foto: TASR

Zverenci trénera Mariána Berkyho sa v rámci akcie Slovak Futsal Week stretnú v stredu 27. septembra v Mestskej športovej hale v Trnave s Talianskom.

Bratislava 26. septembra (TASR) - Slovenská futsalová reprezentácia prehrala v pondelňajšom prípravnom zápase
Zverenci trénera Mariána Berkyho sa v rámci akcie Slovak Futsal Week stretnú v stredu 27. septembra o 19.00 h v Mestskej športovej hale v Trnave s Talianskom. Deň predtým si "squadra azzurra" zmeria sily so Španielmi v prestížnom súboji dvoch gigantov, ktorý uvidí bratislavská hala na Pasienkoch od 19.30 h.



prípravný zápas - Slovak Futsal Week:

SLOVENSKO - Španielsko 2:3 (1:2)

Góly: 3. Rafaj, 40. Drahovský - 11. Alonso, 15. a 24. Solano. Rozhodovali: Bohun, Belavý, Behančín (všetci SR), ŽK: Oberman

SR: Herko (Oberman) – Rick, Kozár, Kyjovský, Drahovský, Rafaj, Směřička, M. Zdráhal, Haľko, Doša, Hudek, Hájek, A. Zdráhal

Španielsko: Sedano (Barron) – Ortiz, Alonso, R. Garcia, Usin, Aicardo, Solano, Velasco, Yepes, A. Fernandez, Saldise, J. A. Fernandez, D. Garcia


Slováci vstúpili do zápasu bez prehnaného rešpektu. Drahovský mal v 2. minúte smolu, keď napálil loptu len do žrde. Už o niekoľko sekúnd však najlepší slovenský futsalista nepremenenú šancu hodil za hlavu, vybojoval loptu v strede ihriska a po jeho prihrávke otvoril skóre Rafaj. Španielmi inkasovaný gól na chvíľu zamával, ale postupne zvýšili obrátky a začali mať v poli prevahu. V 7. minúte Solano zazvonil Herkovi o obe žrde a v 10. minúte už bolo vyrovnané, keď Alonsov tečovaný pokus skončil v domácej sieti. Hra na oboch koncoch ihriska mala spád, diváci boli svedkami atraktívneho futsalu, postupne však iniciatíva patrila favoritovi. V 15. minúte sa Solano obtočil okolo brániaceho hráča a pohotovo prekonal Herka - 1:2. Slovenský kouč si vzal oddychový čas, aby stlmil zvyšujúcu sa aktivitu súpera. Ten mal v záverečných sekundách prvého polčasu veľké šťastie po tom, ako Drahovský a následne Haľko nedokázali dopraviť loptu do siete, druhý menovaný trafil sekundu pred klaksónom žrď.

V 23. minúte mohol pridať tretí gól hostí J.A. Fernandez, ale mal vychýlenú mušku. Na opačnej strane Doša po rohovom kope hlavičkoval vedľa bránky. V 24. minúte vyšiel Španielom nacvičený signál po rohu, na ktorého konci bol Solano. V 29. minúte mohol znížiť Hájek, ktorého strela skončila na brvne. Španieli však v globále držali opraty zápasu vo svojich rukách, hoci už skoro mali na konte štyri akumulované fauly a museli si dávať pozor. V 36. minúte nezužitkovali Slováci prečíslenie troch proti dvom, strelu Drahovského zneškodnil Barron. Po oddychovom čase sa domáci vyše tri a pol minúty pred koncom odhodlali k power play, vyťažili však z nej len gól Drahovského, ktorý prišiel 57 sekúnd pred koncom. Berkyho zverenci vrhli všetky sily do útoku so snahou o senzačné vyrovnanie, ale nebolo im dopriate.



Hlasy po zápase:

Marián Berky, tréner SR: "Chalani bojovali a ukázali, že v tomto mužstve je sila. Konečne pochopili systém a štruktúru, ktoré už istý čas trénujeme. Škoda nepremenených šancí a tretieho gólu, ktorý bol naozaj veľmi lacný. Prehrať najtesnejším rozdielom s takým špičkovým tímom, ako je Španielsko, je však pekný výsledok. Proti Talianom nasadíme do hry ešte mladších chlapcov."

Tomáš Drahovský, hráč SR: "S dnešným výkonom môžeme byť spokojní. Základom bola bojovnosť a tímový duch. Mali sme veľa šancí, ale Španieli ukázali efektivitu, preto uspeli. Tento duel bol pre mňa špecifický, pretože od novej sezóny pôsobím v Španielsku. Aj proti Talianom sa budeme snažiť zápas si užiť a podať kvalitný výkon."



ďalší program Slovak Futsal Week:

utorok 26. septembra: Španielsko - Taliansko (19.30, Inter hala Pasienky, Bratislava)

streda 27. septembra: SLOVENSKO - Taliansko (19.00, Mestská športová hala, Trnava)