Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Futsalisti SR v odvete remizovali s Egyptom, Směřička s hetrikom

Na snímke vľava Martin Směřička
.
Foto: TASR/Lukáš Grinaj

Zverencom Mariána Berkyho, ktorí v utorok zdolali rovnakého súpera v Leviciach 3:0, slúžili zápasy ako príprava na hlavné kolo kvalifikácie MS 2020.

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Slovenská futsalová reprezentácia remizovala v stredajšom prípravnom zápase v Banskej Bystrici s Egyptom 3:3. V drese domácich strelil všetky tri góly Martin Směřička.

Zverencom Mariána Berkyho, ktorí v utorok zdolali rovnakého súpera v Leviciach 3:0, slúžili zápasy ako príprava na hlavné kolo kvalifikácie MS 2020. Na októbrovom miniturnaji 3. skupiny v Baku budú súpermi Slovákov domáci Azerbajdžan, Čierna Hora a Moldavsko.

Slovensko - Egypt 3:3 (2:2)
Góly SR:
1., 15. a 35. Směřička


Slovákom patril úvod zápasu, na konci prvej minúty otvoril skóre Směřička. Domáci nedokázali využiť následnú veľkú prevahu a po piatich minútach sa osmelili aj Egypťania, keď najskôr trafili žrď domácej bránky, o dve minúty už však vyrovnali. V ďalšom priebehu prvého polčasu si oba tímy utvorili niekoľko dobrých šancí a v 15. minúte dostal domáce mužstvo do vedenia opäť Směřička. Necelú polminútu pred prestávkou sa hosťom zase podarilo vyrovnať a úvodné dejstvo sa skončilo remízou.

Po zmene strán boli Slováci často pred brankárom hostí, chceli strhnúť víťazstvo na svoju stranu, no dlho sa im nedarilo dostať sa do vyloženej šance. Hráči Egypta dobre bránili a bránku domácich ohrozovali z protiútokov. Jeden z nich využili v 31. minúte a dostali sa do vedenia. O vyrovnanie sa postaral v 35. minúte Směřička a skompletizoval svoj hetrik. Slovákom sa napriek záverečnému tlaku nepodarilo dať víťazný gól a duel sa skončil 3:3.