Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Futsalistov SR preveria na turnaji v Poreči traja súperi

Ilustračné foto Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Tréner Marián Berky uvidí v akcii svojich zverencov v zápasoch s Belgickom (27. januára o 16.30 h), domácim Chorvátskom (28. januára o 18.30) a Maďarskom (29. januára o 18.30).

Bratislava 19. januára (TASR) - Slovenská futsalová reprezentácia sa koncom budúceho týždňa predstaví na kvalitne obsadenom medzinárodnom turnaji v chorvátskom meste Poreč. Tréner Marián Berky uvidí v akcii svojich zverencov v zápasoch s Belgickom (27. januára o 16.30 h), domácim Chorvátskom (28. januára o 18.30) a Maďarskom (29. januára o 18.30).

Pre slovenskú reprezentáciu poslúži turnaj ako príprava na hlavné kolo kvalifikácie EURO 2018, ktoré sa uskutoční v priebehu apríla. V 7. skupine budú jej súpermi domáce Turecko, Rusko a víťaz F-skupiny predkola (Francúzsko, Andorra, Litva - pozn.). "Tento turnaj nám poslúži na preverenie výkonnosti hráčov po fyzickej aj psychickej stránke. Pomôže nám ukázať, na čom máme ešte popracovať a vytvorí základnú kostru tímu pred kvalifikáciou v Turecku. V tréningoch sa budeme zameriavať na aktívnu defenzívu v bloku, zdokonaľovanie herného systému 4-0 a 3-1 v ofenzíve a tiež na nácvik štandardných situácií. Som rád, že môžem na tomto kempe počítať s väčším počtom hráčov, čím by som chcel predísť zraneniam. Dlhodobé problémy máme s nedostatkom ľavákov, preto som musel nominovať nových hráčov Adriána Filana a Juraja Kuhajdíka. Verím, že výber, s ktorým pocestujeme do Chorvátska, ukáže svoju silu a konečne sa dostavia aj požadované výsledky," uviedol Berky pre oficiálnu internetovú stránku Slovenského futsalu (SF).

Zraz reprezentantov je v stredu 25. januára v bratislavskom hoteli Premium. Hráči v ten istý deň absolvujú dve tréningové jednotky, vo štvrtok ráno sa autobusom presunú do Poreču.

Nominácia SR na turnaj v Poreči:

brankári: Milan Herko (ŠK Pinerola Bratislava), Peter Brndiar (Slov-Matic FOFO Bratislava)
hráči: Tomáš Drahovský (ETO FC Győr), Peter Kozár (Slov-Matic FOFO Bratislava), Dušan Rafaj (Slov-Matic FOFO Bratislava), Gabriel Rick (Slov-Matic FOFO Bratislava), Matúš Kyjovský (Slov-Matic FOFO Bratislava), Marek Bahna (Slov-Matic FOFO Bratislava), Peter Serbin (Slov-Matic FOFO Bratislava), Adrián Filan (Slov-Matic FOFO Bratislava), Marek Paštrnák (ŠK Pinerola Bratislava), Samo Marušinec (ŠK Pinerola Bratislava), Martin Doša (AC Sparta Praha), Marek Belaník (FC Tango Hodonín), Marián Hudek (ŠK Makroteam Žilina), Vladimír Papajčík (ŠK Makroteam Žilina), Patrik Krištofík (ŠK Makroteam Žilina), Juraj Kuhajdík (Futsal Klub Lučenec)

realizačný tím:

Vladimír Gažo – vedúci výpravy
Marián Berky – tréner
Marek Kováčik – vedúci tímu
Miroslav Janek – video analytik
Lukáš Vaňo – fyzioterapeut


Program turnaja:

piatok 27. januára: 16.30 Belgicko – SLOVENSKO, 18.30 Chorvátsko – Maďarsko
sobota 28. januára: 16.30 Maďarsko – Belgicko, 18.30 SLOVENSKO - Chorvátsko
nedeľa 29. januára: 16.30 Chorvátsko - Belgicko, 18.30 Maďarsko - SLOVENSKO