Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Tréner Berky po remíze s Iránom: Hodnotím to veľmi pozitívne

Ilustračná snímka. Foto: TASR Roman Hanc

Slovenskí futsalisti držali s favoritom krok a mohli aj vyhrať, diváci v bratislavskej Športovej hale Pasienky sa však gólu nedočkali.

Bratislava 6. decembra (TASR) - Slovenská futsalová reprezentácia remizovala v stredajšom zápase na prípravnom turnaji Slovak Futsal Week s Iránom 0:0. S favoritom držala krok a mohla aj vyhrať, diváci v bratislavskej Športovej hale Pasienky sa však gólu nedočkali.

Pred konfrontáciou s ázijským protivníkom zverenci trénera Mariána Berkyho nestačili v Trnave na Rusko, ktorému v pondelok podľahli hladko 2:6. Víťazom turnaja sa stal so štvorbodovým ziskom Irán, ktorý v utorňajšom súboji medailistov z uplynulých MS 2016 v Kolumbii zdolal Rusko 5:4.

Obe stretnutia s poprednými futsalovými tímami slúžili pre Slovákov ako príprava na kvalifikáciu MS 2020, ktorej žreb bude v stredu 12. decembra o 14.00 SEČ vo švajčiarskom Nyone. Hlavné kolo kvalifikácie aj s účasťou Slovenska sa uskutoční v termíne 22. - 27. októbra budúceho roka.

V januárovom asociačnom termíne by mali Slováci vycestovať do Kuvajtu, kde odohrajú dva prípravné zápasy s miestnou reprezentáciou.

Irán - SLOVENSKO 0:0

zostava SR: Herko (Oberman) - Drahovský, Smeřička, Rick, Čeřovský, Štrbák, Hudek, Štefaňák, Péchy, Dóša, Turek, Ostrák, Matejov

Konečná tabuľka:

1. Irán 2 1 1 0 5:4 4 - víťaz turnaja
2. Rusko 2 1 0 1 10:7 3
3. SLOVENSKO 2 0 1 1 2:6 1


Hlasy po zápase:

Marián Berky, tréner SR: "Pre našich hráčov to bolo veľmi poučné. Irán má technicky výborných hráčov, silnú ofenzívu aj aktívnu defenzívu. My sme hrali koncentrovane v obrane a vyrážali sme do rýchlych brejkov, ktorých sme mali naozaj veľa. Mali sme veľa šancí, pýtal sa tam gól, možno by bol priebeh iný. Hodnotím to veľmi pozitívne. Je neuveriteľné, že sa to skončilo 0:0, lebo bolo na oboch stranách mnoho šancí, diváci videli agresívnu hru u oboch tímov."

Tomáš Drahovský, kapitán SR: "Bol to veľmi dobrý zápas. Irán je mužstvo svetovej kvality. Myslím si, že sme tento zápas odohrali podobne dobre ako s Rusmi. Boli sme agresívni a bojovní, v závere sme mali tlak. V zápase mali obaja viacero čistých šancí, remíza je zaslúžená. Je to nezvyčajné, že nepadli góly, ale zrejme dobre zachytali obaja brankári."