Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Gáborík v predĺžení rozhodol o triumfe Los Angeles, Hossa asistoval

Marián Hossa a Vladimar Tarasenko počas zápasu Foto: TASR/AP

Celkovo to bol Gáboríkov deviaty gól v sezóne.

New York 25. januára (TASR) - Slovenský hokejista Marián Gáborík rozhodol v noci na pondelok v zámorskej NHL svojím gólom o víťazstve Los Angeles na ľade San Jose 3:2 po predĺžení. Tridsaťtriročný útočník skóroval v čase 64:06, keď prevzal pas od spoluhráča Tylera Toffoliho, unikol po ľavom krídle a presne umiestnenou strelou zápästím do ľavého horného rohu prekonal Martina Jonesa v bránke Sharks.

Gáborík tak pretrhol svoje strelecké trápenie, ktoré trvalo 10 zápasov, v tomto kalendárnom roku skóroval prvýkrát. Celkovo to bol jeho deviaty gól v sezóne, v 48 dueloch prebiehajúceho ročníka nazbieral 18 bodov (9+9). "Je to skvelý pocit prispieť gólom. Už je to nejaký čas, čo som naposledy skóroval. Mal som polovičný únik a snažil som sa trafiť nad rukavicu. Som rád, že to išlo dnu," povedal Gáborík pre nhl.com.

LA posunul do predĺženia až gól Vincenta Lecavaliera necelých 13 sekúnd pred koncom riadneho hracieho času pri power play. Skúsený veterán doklepol medzi betóny brankára Jonesa odrazenú strelu Dustina Browna, ktorú ešte tečoval Tanner Pearson. "Bolo to super, 12 sekúnd pred koncom. S Brownom sme mali očný kontakt, keď išiel k mantinelu. Videl ma, ako mierim spoza bránky pred ňu. Zahral to výborne, jednoducho som bol v správny čas na správnom mieste," poznamenal.

V drese domácich si pripísal jednu asistenciu Joe Thornton, ktorý tak natiahol svoju bodovú sériu už na deväť zápasov. "Cítime, že dokážeme hrať proti komukoľvek a to je dobrý pocit. Vidieť to aj v šatni. Mysleli sme si, že ich máme 'na lopate'. Ale hrali sme dobre a najbližšie dosiahneme už aj dobrý výsledok," uviedol Thornton.

Bodovo sa zo Slovákov presadil aj Marián Hossa, ktorý sa jednou asistenciou podieľal na triumfe Chicaga nad St. Louis. Tridsaťsedemročný krídelník v 45. minúte počas presilovky vystrelil príklepom a jeho delovku úspešne tečoval Andrew Shaw, čím spečatil výsledok na konečných 2:0 pre domácich. Pre Hossu to bola 17. asistencia a 25. bod v prebiehajúcom ročníku. Hlavnou postavou duelu bol brankár "jastrabov" Corey Crawford, ktorý zlikvidoval všetkých 25 striel hostí a siedmykrát v sezóne si udržal čisté konto. Žiadny iný brankár nemá na konte toľko shutoutov.

Chicago ťahalo v prvej tretine za kratší koniec, keď ho súper prestrieľal 6:12, v druhej mu to vrátili pomerom 11:6. "Snažili si hrať tak ako my a je ťažké snažiť sa kontrolovať puk celý zápas proti takému tímu. Bol to boj. Zo začiatku mali navrch, no potom sme už viac kontrolovali puk a darilo sa nám," povedal Crawford, ktorý počas profiligovej kariéry vychytal už 19 "núl". "V uplynulých mesiacoch je to náš najlepší hráč. Je neuveriteľné, ako dobre chytá. Zastavuje puky, ktoré ani nevidí, akoby stál na hlave," pochválil brankára spoluhráč Shaw. Okrem Hossu sa predstavil v útoku Chicaga aj jeho krajan Richard Pánik, ktorý odohral vyše sedem a pol minúty.

Ottawa si po dvoch prehrách pripísala triumf, keď doma zdolala New York Rangers 3:0. Pod výhru "senátorov" sa výraznou mierou podpísali Mike Hoffman, ktorý zaznamenal gól a asistenciu, a brankár Craig Anderson s 35 úspešnými zákrokmi. Podľa Hoffmana to bol jeden z najlepších zápasov Senators v sezóne. "Áno a nie je dôvod, aby sme takto nehrali každý zápas," povedal.

Carolina si pred vlastnými fanúšikmi poradila s Calgary 5:2. Dva góly zaznamenal Kris Versteeg, ktorý nazbieral v 49 zápasoch 30 bodov (10+20).

Výsledky NHL:

Ottawa - New York Rangers 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)

Góly: 40. Ryan (Cowen, Hoffman), 43. Hoffman (Zibanejad), 58. Pageau. Brankári: Anderson - Lundqvist, strely na bránku: 33:35, 18.940 divákov.



Carolina - Calgary 5:2 (2:0, 1:1, 2:1)

Góly: 3. Rask, 18. Lindholm, 24. Versteeg (E. Staal, Hainsey), 52. Versteeg (Skinner, J. Staal), 52. Nordström (J. Staal, Nestrašil) - 32. Hudler (Giordano, Colborne), 46. Colborne (Granlund, Brodie). Brankári: Läck - Rämö (Hiller), strely na bránku: 36:35, 9934 divákov.



Chicago - St. Louis2:0 (0:0, 1:0, 1:0)

Góly: 36. Panarin (Kane, Rozsíval), 45. Shaw (HOSSA, van Riemsdyk). Brankári: Crawford - Elliott, strely na bránku: 25:25, 22.138 divákov.



San Jose - Los Angeles 2:3 pp (0:0, 1:0, 1:2 - 01)

Góly: 24. Pavelski (Hertl, Thornton), 52. Couture (Donskoi, Karlsson) - 27. Doughty (Muzzin, Kopitar), 40. Lecavalier (Pearson, Brown), 65. GÁBORÍK (Toffoli). Brankári: Jones - Enroth, strely na bránku: 32:32, 17.562 divákov.


zápas Washington - Pittsburgh odložili pre snehovú búrku


Slováci v akcii:

Marián Gáborík (LA) 17:14 1 0 1 2 1 0

Marián Hossa (Chicago) 18:15 0 1 1 0 2 0

Richard Pánik (Chicago) 7:37 0 0 0 0 0 0