Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Šport

Gáboríka čaká operácia ramena, napriek zraneniu chcel prísť na MS

Marián Gáborík Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Na budúci týždeň absolvuje v USA zákrok, po ktorom si od hokeja nútene oddýchne päť až šesť mesiacov.

Trenčín 1. júna (TASR) - Slovenský hokejista Marián Gáborík dohral uplynulú sezónu zámorskej NHL s nepríjemným zranením ramena, no napriek tomu bol odhodlaný posilniť reprezentačný výber na majstrovstvách sveta v Helsinkách.

Keďže však jeho klub New York Rangers stroskotal až vo finále Východnej konferencie, šampionát mu ušiel a v súčasnosti ho čaká operácia, ktorá elitného kanoniera vyradí z hry možno až na pol roka.

Tridsaťročný krídelník odohral prvýkrát v kariére všetkých 82 zápasov základnej časti a aj z tohto dôvodu označil ročník za úspešný. "Sezóna bola dobrá, škoda len, že sme to nedotiahli do finále. Základnú časť sme zvládli výborne a i play off sme mali dobre rozohrané. Ja som navyše nastúpil vo všetkých dueloch, čo bolo super. Myslím si, že máme mladý, kvalitný tím a do budúcnosti to vyzerá dosť dobre. Z tohto hľadiska hodnotím sezónu veľmi pozitívne," uviedol v piatok v Trenčíne.

Rozhodol nešťastný gól

"Jazdcov" do finále nepustili "diabli" z New Jersey, ktorí zvíťazili 4:2 v sérii. "Prvé dve série play off sme odohrali na sedem zápasov. Bolo to veľmi náročné, ale verili sme si aj proti New Jersey. Oni hrali iným systémom ako Washington, dobre forčekovali a to bol myslím základ ich úspechu. Nedarilo sa nám zachytiť začiatky zápasov a potom už bolo ťažké doháňať náskok. Aj v šiestom zápase sme prehrávali 0:2, no vyrovnali sme a mali to dobre rozohrané. Žiaľ, na začiatku predĺženia sme dostali nešťastný gól," povedal autor 46 tohtosezónnych gólov a celkovo 87 bodov vrátane play off, pre ktorého to bol z pohľadu produktivity jeho tretí najlepší profiligový ročník v rámci základnej časti.

Gáboríka, ktorého kariéru pribrzdilo už nejedno zranenie, postihli zdravotné problémy aj v tejto sezóne. Budúci týždeň absolvuje v USA operáciu pravého ramena, po ktorej si od hokeja nútene oddýchne päť až šesť mesiacov.

Tu bude player


Domov prišiel na pár dní

"Doma som len na pár dní, budúci týždeň odlietam späť do Ameriky. Magnetická rezonancia odhalila, že mám v ramene roztrhnuté puzdro a rotátor, je to dosť zlé. So zranením som hral posledné dva mesiace a nebolo to jednoduché. Najprv to bolo znesiteľné, ale v prvom kole s Ottawou som nešťastne spadol, narazil do mantinelu a odvtedy to bolo veľmi zlé. Pred každým zápasom som dostával injekcie a bol na liekoch. Bolesť to utlmilo, ale chýbala mi sila, jednoducho ma to obmedzovalo. Dúfam, že rehabilitácia bude prebiehať tak ako má. Neviem, či stihnem začiatok sezóny, bude záležať aj na tom, či bude, alebo nebude lockout," skonštatoval.

Gáborík počas play off sledoval aj účinkovanie krajanov na MS v Helsinkách, kam sa podľa vlastných slov plánoval presunúť v prípade skoršieho vypadnutia Rangers. "Majstrovstvá som sledoval na internete, pozeral som si zostrihy a finále s Rusmi som videl celé. Chalani spravili naozaj veľký úspech a kus roboty. Myslím, že nikto nečakal, že to takto dopadne. Som na nich hrdý, úspechom znova spojili Slovensko, všetci fandili a to je vynikajúce," povedal.

"Sústredil som sa na NHL, lebo sme to mali dobre rozohrané. Keby sme však vypadli, bol by som prišiel na MS aj napriek zraneniu. Stanleyho pohár je prioritou, ale samozrejme by som chcel zažiť aj kolektívny úspech v reprezentácii," dodal slovenský útočník.