Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Gáboríka príjme v pondelok prezident Obama

Slovenský hokejista Marián Gáborík z Los Angeles Kings drží nad hlavou Stanleyho pohár po tom, čo jeho tím zvíťazil v piatom súboji finále play off NHL doma nad New Yorkom Rangers 3:2 po dvojnásobnom predĺžení a v celej sérii triumfoval 4:1 na zápasy, 13. júna 2014 v Los Angeles. Foto: TASR/AP

Hokejisti klubu zámorskej NHL Los Angeles Kings aj so slovenským útočníkom Mariánom Gáboríkom navštívia v pondelok Biely dom.

Los Angeles 30. januára (TASR) - Hokejisti klubu zámorskej NHL Los Angeles Kings aj so slovenským útočníkom Mariánom Gáboríkom navštívia v pondelok Biely dom. Úradujúcich držiteľov Stanleyho pohára príjme na tradičnej návšteve prezident USA Barack Obama a ocení ich za športový prínos.

Kings navštívili Biely dom aj v marci 2013. V minuloročnom finále play off NHL zdolali New York Rangers a získali druhý Stanleyho pohár v uplynulých troch sezónach.

Obama tiež pozval na rovnaký termín futbalistov Los Angeles Galaxy, ktorí sú aktuálnymi víťazmi Major League Soccer (MLS). Informoval web nhl.com.