Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Galatasaray Istanbul zdolal Good Angels Košice 69:57

Na archívnej snímke hráčky Good Angels Košice, uprostred tréner Maroš Kováčik v zápase 9. kola A-skupiny Európskej ligy basketbalistiek Good Angels Košice – Fenerbahce Istanbul v Košiciach 6. januára 2016. Foto: TASR/Milan Kapusta

Košičanky sa v Eurolige najbližšie predstavia v stredu 20. januára, keď na palubovke v domácej Angels aréne privítajú Dinamo Kursk.

Istanbul 13. januára (TASR) - Basketbalistky Good Angels Košice prehrali vo svojom desiatom zápase v A-skupine Euroligy na palubovke Galatasarayu Istanbul 57:69. V domácom tíme excelovala Jewell Loydová, ktorá dosiahla 26 bodov. Košičanky sa v Eurolige najbližšie predstavia v stredu 20. januára, keď na palubovke v domácej Angels aréne privítajú Dinamo Kursk.

Euroliga, A-skupina:

Galatasaray Istanbul - Good Angels Košice 69:57 (39:27)

Najviac bodov Galatasarayu: Loydová 26, Kizerová 14, Albenová 8, zostava a body Good Angels: Langhorneová 12, Johnsonová 12, Jurčenková 10, Žirková 3, Oblaková 2 (Stehlíková 9, Hruščáková 9, Bálintová 0, Janoščíková 0), TH: 16/14 - 4/3, trojky: 5 - 5, os. chyby: 15:15, 200 divákov


Turecký tím sa rýchlo dostal do vedenia 4:0 i 8:4 a získal psychickú výhodu. Domáce hráčky boli v úvode zápasu výrazne efektívnejšie než Košičanky a tak skóre narastalo v ich prospech. Hostky mali vyrovnanie na dosah v 8. minúte, keď trojkami Stehlíkovej a Žirkovej znížili na 15:13. Za stavu 17:15 Stehlíková dvakrát minula a Loydová piatimi bodmi v rade opäť vrátila domácim pohodlný náskok. Po prvej štvrtine viedol turecký tím o päť bodov - 22:17. Favorit zápasu diktoval tempo aj naďalej. Po tom, čo Albenová premenila oba trestné hody v 18. minúte, viedol domáci tím už o desať bodov - 35:25 a prvý polčas napokon vyhral 39:27.

Dvanásťbodový náskok hráčky tureckého tímu upokojil a tie z neho v druhom polčase ťažili. Košičanky sa opäť trápili v zakončení, naopak náskok domácich bol po ďalšom úspešnom pokuse Loydovej v 28. minúte už 14-bodový - 51:37. Stehlíková ďalšou trojkou povzbudila košický tím, ktorý po tretej časti prehrával o deväť bodov - 44:53. Nič na tom nezmenila ani presná strela Oblakovej z veľkej vzdialenosti, ktorú však rozhodcovia napokon neuznali. Následnú príliš emotívnu reakciu trénera Kováčika rozhodcovia posúdili ako technickú chybu. Košičanky sa v záverečnej časti snažili skorigovať stav, no takmer na každý ich úspešný pokus dokázali domáce hráčky rýchlo odpovedať. Domáce hráčky nepripustili nijakú drámu a v závere zápasu si pohodlný náskok postrážili.

Maroš Kováčik, tréner Good Angels Košice: "Prvým problémom bolo, že súper, najmä v úvode zápasu, dával koše veľmi ľahko. Získal tým sebavedomie, ktoré využil po celý prvý polčas. Dostať 39 bodov v prvom polčase je veľmi veľa. Druhým problémom bolo, že sme prehrali na obrannom doskoku. Myslím si však, že sme neodohrali zlý zápas. Po troch štvrtinách to bolo o deväť bodov, čo sú tri vydarené útoky a ste späť. Opäť sa však stalo to, o čom už dlhšie hovoríme. My totiž potrebujeme, aby všetkých osem hráčok podalo kvalitný výkon a to sa nestalo. Výkon Loydovej sa nedal nevšimnúť. Takto hrá posledný mesiac. Je vynikajúcou strelkyňou, vie dávať koše z rôznych pozícií. Mohli sme ju brániť aj lepšie, no treba uznať, že podala výborný výkon."

Ďalší výsledok A-skupiny:
Fenerbahce Istanbul - Lille Métropole 77:54 (40:33)