Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Šport

Galtier údajne dostal od vedenia Paríža St. Germain ultimátum

Na archívnej snímke z 20. júla 2022 tréner futbalistov Paríža St. Germain Christophe Galtier sleduje hráčov počas prípravného zápasu Paríž St. Germain - Kawasaki Frontale v Tokiu. Foto: TASR/AP

V roku 2023 prehral PSG 8 z 18 zápasov vo všetkých súťažiach.

Paríž 5. apríla (TASR) - Christophe Galtier má zrejme poslednú šancu udržať sa na poste trénera futbalistov Paríža Saint Germain. Podľa denníka L'Équipe dostal od vedenia klubu ultimátum a v najbližších dvoch zápasoch musí jeho tím bodovať naplno.

Nadchádzajúce dva ligové zápasy sú podľa zdroja rozhodujúce pre budúcnosť Galtiera v PSG. V sobotu hrajú Parížania na pôde Nice a následne mužstvo čaká domáci zápas s Racingom Lens. Francúzske periodikum zároveň informovalo, že ak sa vedeniu klubu podarí nájsť vhodného nasledovníka, doterajšieho kormidelníka v júni prepustia. Portál rmcsport.com uviedol, že prioritou je angažovať Zinedina Zidaneho, údajne sa uvažuje aj o Julianovi Nagelsmannovi. Objavili sa aj mená ako Antonio Conte, Luis Enrique a Jose Mourinho.

V roku 2023 prehral PSG 8 z 18 zápasov vo všetkých súťažiach. Po uplynulých dvoch domácich prehrách za sebou bez streleného gólu sa náskok Parížanov v tabuľke Ligue 1 zmenšil na šesť bodov pred Marseille a Lensom. V marci tím vypadol z Ligy majstrov po osemfinálovom dvojzápase s Bayernom Mníchov.