Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Zápasník Gardner sa na olympiáde nepredstaví, nesplnil váhový limit

Rulon Gardner Foto: TASR/AP

Štyridsaťročný skúsený americký športovec Rulon Gardner prekročil limit o 2,3 kilogramu.

New York 21. apríla (TASR) - Americký reprezentant v grécko-rímskom zápasení Rulon Gardner, víťaz olympijského zlata v roku 2000, sa na olympiáde v Londýne nakoniec nepredstaví.

Štyridsaťročný skúsený športovec nesplnil 120-kilogramový váhový limit na olympijskej príprave americkej zápasníckej výpravy, pričom ho prekročil o 2,3 kilogramu. "Som sklamaný," nechal sa počuť Gardner, ktorý získal aj olympijský bronz v roku 2004 v Aténach. "Tvrdo som pracoval. Chýbalo mi však len málo a som rád, že som opäť zdravý," dodal.

Gardnerova váha v posledných rokoch stúpla až na 470 libier (213 kilogramov), o 170 libier sa znížila po účinkovaní v televíznej reality show v roku 2011 a následne sa zápasník rozhodol vrátiť na športoviská.

V priebehu posledných rokov Američan prekonal extrémne situácie aj v mimošportovom živote: po nehode na snežnom skútri v roku 2002 mu museli amputovať palec, keď v horách vo Wyomingu zostal uväznený 18 hodín v mrazivom počasí. O päť rokov neskôr prežil haváriu lietadla, ktoré sa zrútilo do jazera Lake Powell v štáte Utah.