Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Gaviria ovládol 1. etapu pretekov Okolo Kuang-si, predstihol aj Sagana

Fernando Gaviria, archívna snímka. Foto: TASR/AP

V špurte pelotónu na trati s dĺžkou 135,6 km a so štartom i cieľom v meste Pej-chaj, predstihol tímového kolegu Petra Sagana z Bory-Hansgrohe a Nemca Pascala Ackermanna.

Pej-chaj 17. októbra (TASR) - Kolumbijský šprintér Fernando Gaviria sa stal víťazom úvodnej etapy cyklistických pretekov Okolo Kuang-si v Číne, záverečného podniku World Tour v roku 2019.

V špurte pelotónu na trati s dĺžkou 135,6 km a so štartom i cieľom v meste Pej-chaj, predstihol tímového kolegu Petra Sagana z Bory-Hansgrohe a Nemca Pascala Ackermanna. Tretí skončil taktiež v rovnakom čase ako víťaz Talian Matteo Trentin z Mitcheltonu-Scott.

Okolo Kuang-si:

Výsledky 1. etapy (Pej-chaj - Pej-chaj, 135,6 km): 1. Fernando Gaviria (Kol./Tím SAE) 2:53:42 hod, 2. Pascal Ackermann (Nem./Bora-Hansgrohe), 3. Matteo Trentin (Tal./Mitchelton-Scott), 4. Phil Bauhaus (Nem./Bahrajn-Merida), 5. Matteo Moschetti (Tal./Trek-Segafredo), 6. Max Kanter (Nem./Sunweb) všetci čas ako víťaz

Celkové poradie: 1. Gaviria 2:53:32 hod, 2. Ackermann +4 s, 3. Trentin, 4. Josef Černý (ČR/CCC Polkowice), 5. Mikkel Frölich Honoré (Dán./Deceuninck - Quick Step), 6. Ryan Mullen (Hol./Trek - Segafredo) všetci +6