Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Geniálna rozlúčka, hovorí odchádzajúci Hrivnák po zisku tretieho zlata

Ilustračná snímka. Návrat slovenských hokejbalových reprezentantov z majstrovstiev sveta v stredu 12. júna 2013 v Bratislave. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Útočník Imperialu Vitamins Martin sa v reprezentácii predstavil po prvý raz v roku 2003, odvtedy získal 3 zlaté, jednu striebornú a štyri bronzové medaily.

Bratislava 11. júna (TASR) - Slovenskí hokejbalisti potvrdili ziskom tretieho titulu majstra sveta za sebou totálnu dominanciu v tomto kolektívnom športe. Dvanásť medailí z dvanástich šampionátov je toho jasným dôkazom.

"My sme si nedávali cieľ stať sa majstrami sveta. Išli sme krok po kroku. Česi naložili hashtagmi a podobne, my sme o úspechu nehovorili. Samozrejme sme ale po ňom túžili. Vyšlo to, sme nesmierne šťastní," povedal po finále s Kanadou útočník Michal Hrivnák. Slováci do zápasu vstúpili výborne, už v ôsmej minúte vyhrávali 3:0. Potom však Kanaďania skóre otočili. "Ja osobne som vedel, že za stavu 3:0 nemáme vyhraté. Kanadská mentalita je známa, oni sa nevzdávajú nikdy. Bola škoda, že sme si dva kontaktné góly nechali streliť tak rýchlo, pretože od tej doby a aj celú druhú tretinu mali navrch. Našťastie nás v tejto fáze podržal brankár Petrík," dodal Hrivnák.

Zámorskí hráči ani za stavu 0:3 nezložili zbrane, ich obrat bol obdivuhodný. Trojgólové vedenie prekvapilo aj samotných hráčov Slovenska. "Mňa rozhodne áno. Kanaďania majú vždy výborný vstup do zápasov, vidíme to aj v hokeji. Teraz sme paradoxne zaskočili my ich. Ale ľahkovážne sme o tento náskok prišli."

Zápas však napokon dokázali Slováci vyhrať a získali tak tretí titul v rade za sebou. Rekordmanom je v tomto smere práve Kanada, tá v rokoch 2001 až 2007 získala titul štyrikrát za sebou. MS v hokejbale sa konajú každé dva roky. "Veľmi veľa dobrých hráčov ešte zostalo doma. Ak sa bude všetko dariť a vytvorí sa opäť dobrá partia, tak naša séria môže pokračovať. O toto sa vôbec nebojím," vyhlásil Hrivnák.

Útočník Imperialu Vitamins Martin sa v reprezentácii predstavil po prvý raz v roku 2003, odvtedy získal 3 zlaté, jednu striebornú a štyri bronzové medaily. Ďalšiu však už do svojej zbierky nepridá. "Bol to môj posledný zápas v reprezentácii. Ja som to avizoval už predtým. Takúto rozlúčku som si nepredstavoval ani v najkrajšom sne. Vyšlo to geniálne," povedal Hrivnák, autor dvoch gólov vo finále.