Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Glasgow Rangers bude v novej sezóne hrať až štvrtú najvyššiu súťaž

Futbalisti Glasgowa Rangers Foto: TASR/AP Photo

Ostatné prvoligové kluby odmietli snahu "jazdcov" o účinkovanie vo vyšších ligách pre jeho zadĺženosť.

Londýn 13. júla (TASR) - Futbalový klub Glasgow Rangers bude v nasledujúcej sezóne pôsobiť až vo štvrtej najvyššej škótskej lige. Informoval o tom v piatok šéf tamojšej futbalovej ligy David Longmuir.

Snahu "jazdcov" o účinkovanie odmietli ostatné prvoligové tímy. Rangers sa už vo februári dostal do arbitráže. Pred týždňom prvoligové kluby veľkou väčšinou rozhodli o vylúčení dlhmi zmietaného mestského rivala Celticu Glasgow. Minulý mesiac ho odkúpilo konzorcium na čele s podnikateľom Charlesom Greenom. Majetok klubu so 140-ročnou históriou ohodnotili na 5,5 milióna libier. Novému majiteľovi sa nepodarilo dohodnúť s britskými daňovými úradmi na tom, aby zachránili 54-násobného škótskeho majstra pred bankrotom. Celková výška dlhu Glasgowu Rangers sa vyšplhala na 21 miliónov libier.

Rangers a ich odveký rival Celtic si rozdelili všetky škótske tituly od roku 1985, keď v škótskej Premier League triumfoval Aberdeen pod vedením legendárneho trénera Alexa Fergusona. "Jazdci" patria k najpopulárnejším tímom v celej Veľkej Británii a na konte majú rekordných 54 národných titulov.

V budúcej sezóne by mal obsadiť ich miesto v 12-člennej lige vicemajster druhej najvyššej súťaže Dundee, alebo Dunfermline, ktorý z SPL vypadol.