Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

Goffin do finále turnaja ATP v Cincinnati

Belgický tenista David Goffin odvracia úder Francúza Richarda Gasqueta v semifinále mužskej dvojhry na turnaji Masters 1000 v americkom Cincinnati 17. augusta 2019. Foto: FOTO TASR/AP

Ako šestnásty nasadený zdolal v sobotu v semifinále Francúza Richarda Gasqueta.

Cincinnati 17. augusta (TASR) - Belgický tenista David Goffin sa prebojoval do finále dvojhry na turnaji Masters 1000 v americkom Cincinnati. Ako šestnásty nasadený zdolal v sobotu v semifinále Francúza Richarda Gasqueta 6:3 a 6:4.

Srbský tenista Novak Djokovič neobháji titul vo dvojhre na turnaji Masters 1000 v americkom Cincinnati. Najvyššie nasadený hráč nestačil v semifinále na turnajovú deviatku Daniila Medvedeva z Ruska, ktorému v noci na nedeľu podľahol v troch setoch 6:3, 3:6, 3:6.

Djokoviča limitovali problémy s lakťom, bolesti sa v piatok ešte zintezívnili. "Prehral som, ale nedá sa povedať, že by som hral vyložene zle. V mojej hre vidím väčšinou pozitíva. Podľahol som súperovi, ktorý hral úžasný tenis," citovala svetovú jednotku agentúra AP.

Medvedev po prehre v prvom sete dokázal nepriaznivo sa vyvíjajúci duel otočiť, na ceste za víťazstvom nastrieľal 14 es. "Ani neviem, ako som dokázal tento zápas zvrátiť. Po prvom sete som bol taký unavený, myslel som si, že neudržím to vysoké tempo. V druhom sete sa však naskytla šanca získať 'momentum' a publikum mi dodalo energiu. Je to skvelý pocit vyhrať a zdolať svetovú jednotku," vyslovil sa ruský tenista.

dvojhra - semifinále:

David Goffin (16-Belg.) - Richard Gasquet (Fr.) 6:3, 6:4
Daniil Medvedev (9-Rus.) - Novak Djokovič (1-Srb.) 3:6, 6:3, 6:3