Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

Goffin je posledným semifinalistom turnaja majstrov, čaká ho Federer

Belgický tenista David Goffin Foto: TASR/AP

V záverečnom vystúpení v skupine Petea Samprasa zdolal v priamom súboji o postup ako nasadená sedmička štvorku pavúka Rakúšana Dominica Thiema.

Londýn 17. novembra (TASR) - Belgický tenista David Goffin sa stal posledným semifinalistom koncoročného turnaja majstrov v Londýne. V záverečnom vystúpení v skupine Petea Samprasa zdolal v priamom súboji o postup ako nasadená sedmička štvorku "pavúka" Rakúšana Dominica Thiema 6:4, 6:1. V sobotňajšom semifinále narazí na Švajčiara Rogera Federera - víťaza skupiny Borisa Beckera.

Thiemovi vyšiel začiatok zápasu s Goffinom a po rýchlom brejku si vybudoval náskok 3:0. Belgičan však potom získal päť gemov za sebou a prvý set sa stal jeho korisťou. Druhé dejstvo bolo už jasnou záležitosťou Goffina, ktorý si v 02 aréne pripísal na konto druhé víťazstvo. V pondelok si poradil s najvyššie nasadeným Španielom Rafaelom Nadalom, ten následne pre zranenie odstúpil z turnaja.

"Je ťažké hrať proti kamarátovi, ktorého som musel zdolať, ak som chcel postúpiť do semifinále. Ušiel mi začiatok zápasu, snažil som sa však zostať pokojný a koncentrovať sa na každú loptičku. V závere som cítil nervozitu, no našťastie som to zvládol. Už sa teším na semifinále s Rogerom., dúfam, že to bude pekný zápas," citovala slová Goffina agentúra dpa.


skupina Petea Samprasa
David Goffin (7-Bel.) - Dominic Thiem (4-Rak.) 6:4, 6:1