Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Valášek a Hečková sú najlepšími golfistami roka, talentom roka Teťák

Ilustračná snímka Foto: TASR/Štefan Puškáš

Mená najlepších hráčov v jednotlivých kategóriách vzišli z oficiálneho rebríčka slovenských golfistov a golfistiek, do ktorého sa započítavali výsledky z turnajov v SR a zahraničí v roku 2012.

Bratislava 15. januára (TASR) - V bratislavskom hoteli Gate One sa v utorok uskutočnil 1. večer slovenského golfu pod hlavičkou Slovenskej golfovej asociácie (SKGA), na ktorom vyhlásili najlepších hráčov roka 2012.

Golfistom roka 2012 sa v mužskej kategórii stal Peter Valášek, ktorý po celý rok kraľoval rebríčku slovenských amatérskych hráčov. Titul golfistky roka patrí Natálii Hečkovej, Talentom roka sa stal dvanásťročný Tadeáš Teťák.

Mená najlepších hráčov v jednotlivých kategóriách vzišli z oficiálneho rebríčka slovenských golfistov a golfistiek, do ktorého sa započítavali výsledky z turnajov na Slovensku i v zahraničí v priebehu roka 2012.

Teťák predviedol svoj výnimočný talent už na majstrovstvách Slovenska juniorov v roku 2011 na Táľoch, kde v kategórii do 12 rokov exceloval. Inak tomu nebolo ani v minulom roku vo Veľkej Lomnici, kde nielenže zvíťazil vo svojej kategórii, ale zahral aj najlepšie tri turnajové kolá spomedzi všetkých hráčov (76+70+73). Rozvaha, cit pre loptičku, vysoká technická zručnosť a schopnosť rozhodovať sa na ihrisku, tieto charakteristiky patria Teťákovi napriek jeho veku Počas roka sa pripravuje v USA a už teraz je isté, že o ňom ešte budeme v budúcnosti počuť.

Golfistkou roku sa stala Hečková, ktorá je rebríčkovo najlepšou amatérskou slovenskou hráčkou už niekoľko sezón. Okrem popredných umiestnení na turnajoch KPMG SKGA Túry si minuloročná víťazka Faldo Series v sezóne 2012 zaknihovala svoj prvý majstrovský titul v individuálnej súťaži, keď sa jej podarilo zvíťaziť na majstrovstvách Slovenska v hre na jamky. To isté zopakovala aj na majstrovstvách Slovenska juniorov v spoločnej kategórii žien do 18 a 21 rokov. Zbierku trofejí dopĺňa víťazstvo družstva žien na majstrovstvách SR klubových družstiev v Skalici, kde bola Hečková výraznou oporou víťazného tímu golfového klubu Welten Báč. Z turnajovej sezóny Hečkovej nemožno nespomenúť aj účasť na zahraničných turnajoch či už európskeho alebo svetového významu, kde ako reprezentantka SR zastupovala našu krajinu.

Golfistom v mužskej kategórii dominoval v roku 2012 Valášek, ktorý kraľoval rebríčku slovenských amatérskych hráčov po celý rok. Valášek sa pripravuje v zámorí, účasť na národných šampionátoch na Slovensku si však nikdy nenechá ujsť. Prvý úspech minulého roka prišiel v koncom júna, kedy sa v Báči uskutočnili majstrovstvá SR v hre na jamky. Valášek skončil na výbornom druhom mieste. V auguste tento výnimočný hráč nenašiel premožiteľa v kategórii mužov do 21 rokov na majstrovstvách SR juniorov, kde vo svojej kategórii zvíťazil rozdielom siedmich rán. No najväčším jeho úspechom minulého roku je získanie titulu majstra SR v hre na rany, na náročnom ihrisku Penati Golf Clubu v Šajdíkovych Humenciach. Pozíciu najlepšieho slovenského amatérskeho hráča Valášek potvrdil aj na majstrovstvách sveta amatérskych tímov v Turecku, kde bol najväčšou oporou slovenského tímu, ktorý aj vďaka jeho výborným výsledkom dosiahol historický úspech na tomto svetom šampionáte.



Laureáti 1. Večera slovenského golfu 2012:

Golfista roka

muži: Peter Valášek

ženy: Natália Hečková

talent roka: Tadeáš Teťák

chlapci U21: Martin Frolo

dievčatá U21: Katarína Chovancová

chlapci U18: Ján Friesz

dievčatá U18: Aneta Abrahámová

chlapci U16: Alex Lužinský

dievčatá U16: Alexandra Patáková

chlapci U14: Lukáš Zušťák

dievčatá U14: Lea Klimentová

chlapci U12: Matej Čerman

dievčatá U12: Katarína Drocárová

muži Mid Age: Rastislav Antala

ženy Mid Age: Agnesa Buchová

muži senior: Jozef Hruška

ženy senior: Daniela Jorčíková