Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Gólman Buffon odhaduje šance proti Anglicku 50:50, Motta s otáznikom

Gianluigi Buffon Foto: TASR/AP

Práve Motta mal byť jedným z hlavných pilierov hry Talianska v nedeľňajšom dueli v Kyjeve.

Krakov 22. júna (TASR) – Kapitán talianskej futbalovej reprezentácie Gianluigi Buffon tvrdí, že nedeľný štvrťfinálový zápas proti Anglicku na EURO 2012 bude vyrovnaný.

"Naše šance sú 50:50. Zápas rozhodnú jednotlivé situácie,"
povedal gólman Juventusu Turín.

Anglického útočníka Waynea Rooneyho považuje Buffon za hráča, ktorý by dokázal rozhodnúť zápas: "Svojou charizmou dokáže strhnúť mužstvo. Vie, ako sa vyhráva."

Pokiaľ by Taliani postúpili do semifinále, museli by ešte zlepšiť svoj výkon. "Kým sú na šampionáte Španielsko a Nemecko, je predčasné hovoriť o titule. Tieto dve krajiny sú nad všetkými," tvrdí brankár.

Taliansky futbalový stredopoliar Thiago Motta má problémy s podkolennou šľachou a jeho štart proti Anglicku je ohrozený. Podľa slov tímového lekára Enrica Castellacciho síce hráč môže trénovať, ale jeho stav bude lekársky tím podrobne monitorovať.

Práve Motta mal byť jedným z hlavných pilierov hry Talianska v nedeľňajšom dueli v Kyjeve. "Budeme pozorne sledovať jeho stav a až potom sa rozhodne, či budeme riskovať jeho štart," povedal Castellacci.

Motta nastúpil v základnej jedenástke vo všetkých troch zápasoch základnej C-skupiny. Nahradiť ho teoreticky môžu Riccardo Montolivo, Antonio Nocerino, či Alessandro Diamanti. "Squadra" už v rámci štvrťfinálovej konfrontácie nemôže počítať s obrancom Giorgiom Chiellinim, ktorý má zranené stehno.