Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Gombos postúpil do finále dvojhry na challengeri v Cheŕbourgu

Slovenský tenista Norbert Gombos. Foto: TASR/František Iván

V semifinále si ako nasadená sedmička poradil s Belgičanom Maximom Automom.


Cherbourg 28. februára (TASR) - Slovenský tenista Norbert Gombos sa rovnako ako vlani prebojoval do finále dvojhry na halovom challengeri vo francúzskom Cherbourgu.

V semifinále si ako nasadená sedmička poradil s Belgičanom Maximom Automom hladko v dvoch setoch 6:4, 6:1. V nedeľu od 15.30 bude bojovať o svoj prvý titul na ATP Challenger Tour proti šiestemu nasadenému domácemu Francúzovi Benoitovi Pairemu.

O osude prvého setu duelu medzi Gombosom a Automom rozhodol desiaty gem, v ktorom slovenský daviscupový reprezentant prelomil podanie súpera. Na začiatku druhého dejstva si rodák z Galanty po rýchlom brejku vybudoval náskok 3:0 a vďaka kvalitnému podaniu i returnom už zápas dotiahol do úspešného konca. V siedmom geme premenil vďaka esu hneď prvý mečbal a postúpil do svojho piateho challengerového finále.

"Dnes som sa na kurte cítil veľmi dobre, ťažil som body z dobrého podania a vo výmenách som bol aktívnejší. V prvom sete rozhodol jeden brejk pri stave 5:4. V druhom som sa viac uvoľnil, hral som o triedu lepšie a súper začal viac kaziť," povedal pre TASR Gombos.

dvojhra - semifinále:
Norbert GOMBOS (7-SR) - Maxim Autom (Bel.) 6:4, 6:1

prehľad finálových účastí Norberta Gombosa na ATP Challenger Tour:
február 2015 Cherbourg (hard, hala)
jún 2014 Košice (antuka)
jún 2014 Prostějov (antuka)
jún 2014 Vicenza (antuka)
marec 2014 Cherbourg (hard, hala)