Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

VIDEO: Takto rozhodol Nemec Gomez proti Severným Írom: Chceme titul

Nemecký futbalista Mario Gomez sa teší z gólu počas zápasu skupiny C medzi Severným Írskom a Nemeckom na majstrovstvách Európy vo futbale 21. júna 2016 v Paríži. Foto: TASR/AP

Nemci po vydretom triumfe vyhrali C-skupinu a v osemfinále s najväčšou pravdepodobnosťou nastúpia proti Slovensku.

Paríž 22. júna (TASR) - Do nominácie na MS 2014 sa ani nedostal, v utorok zabezpečil svojmu tímu prvenstvo v skupine na EURO 2016. Nemecký futbalista Mario Gomez presvedčil reprezentačného trénera Joachima Löwa, že patrí do základnej zostavy, keď v utorok gólom z 30. minúty rozhodol duel proti Severnému Írsku (1:0).

Nemci po vydretom triumfe vyhrali C-skupinu a v osemfinále s najväčšou pravdepodobnosťou nastúpia proti Slovensku. Gomez, ktorý pred dvoma rokmi zažil pokles formy a z toho dôvodu nebol súčasťou víťazného tímu na svetovom šampionáte v Brazílii, skóroval po spolupráci s Thomasom Müllerom. "Vedel som, že v reprezentácii dostanem druhú šancu. Makal som na sebe a hovoril som si, že takto nemôžem skončiť. Národný tím je niečo špeciálne, mužstvo plné hráčov svetovej kvality," vravel Gomez novinárom po utorkovom víťazstve.



Proti Severným Írom nastúpil po prvý raz na šampionáte v základnej zostave, Löw dovtedy preferoval Maria Götzeho ako falošného útočníka. "Dnes sme nemali falošnú deviatku, ale skutočného útočníka. Mario v určitých momentoch naviazal na seba dvoch až troch obrancov a ostatným hráčom sa tak hralo ľahšie. Odviedol kus poctivej roboty," pochválil 30-ročného hrotového hráča kouč Löw.

Gomez v utorok nastúpil na svoj 66. zápas v najcenejšom drese a strelil 28. gól za reprezentáciu. "Myslím, že máme skvelý tím a len tie najvyššie ambície - chceme získať titul," dodal.

Nemci odohrajú osemfinálový duel v nedeľu 26. júna v Lyone, ich súperom bude tretí tím z A, B alebo F-skupiny.