Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Good Angels získali do svojich radov dve Nemky

Na snímke zľava prezident klubu Róbert Jano a generálny manažér klubu Daniel Jendrichovský. Foto: TASR/František Iván

Klub získal do svojich radov dve nemecké hráčky Romy Bärovú a Kathariniu Fikielovú.

Košice 24. júla (TASR) - Vedenie basketbalového klubu Good Angels Košice získalo do svojich radov dve nemecké hráčky Romy Bärovú a Kathariniu Fikielovú. Slovenský šampión s nimi uzavrel zmluvy pre nasledujúcu sezónu. Obidve nemecké reprezentantky mali možnosť vidieť na prelome mája a júna počas Veľkej ceny Slovenska v Infiniti aréne. Informácie o príchode dvoch hráčok priniesol denník Korzár.

Krídelníčka Romy Bärová posledné štyri sezóny pôsobila vo francúzskom Lyone a bola v hľadáčiku generálneho manažéra klubu Daniela Jendrichovského už dávnejšie. "Počas kvalifikácie o postup na majstrovstvá Európy patrila vo všetkých ukazovateľoch medzi päť najlepších hráčok kvalifikácie. Náš záujem o ňu tu bol už pred rokom, teraz len potvrdila svoju kvalitu. Je to výrazná posila," povedal pre denník Korzár Jendrichovský.

Spoločne s Bärovou Good Angels podpísali kontrakt aj s pivotkou Kathariniou Fikielovou (195 cm), poľskou hráčkou s nemeckým pasom. "Od jej agenta sme vedeli, že chce dostať šancu v Eurolige a my sme hľadali niekoho, kto je hladný po tom, aby sa v tejto súťaži ukázal. Pritom išlo o hráčku za veľmi prijateľné peniaze. Nemyslím si, že by to bola adeptka do základnej zostavy, ale pri pivotkách Hruščákovej, Krivačevičovej a Američanke, ktorú podpíšeme neskôr, to môže byť veľmi vhodné doplnenie kádra. Vedeli sme aj, že s Janoščíkovou môžeme rátať až začiatkom decembra," uviedol generálny manažér Good Angels.

Košickému klubu zostávajú naďalej dve voľné miesta pre americké basketbalistky. "Získali sme dve európske hráčky za výhodných podmienok. To nám umožní podpísať dve kvalitné americké basketbalistky len na euroligovú sezónu. Ostávajú teda otvorené už len miesta pre dve Američanky, ak nerátam príchod nejakej Slovenky," dodal Jendrichovský.