Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Good Angels Košice premárnili náskok. Žirková: Bolo treba spraviť viac

Na snímke Zuzana Žirková (Košice) v zápase A-skupiny Európskej ligy basketbalistiek Good Angels Košice – Dinamo Kursk v Košiciach 20. januára 2016. Foto: TASR/Milan Kapusta

Skúsená basketbalistka dosiahla 18 bodov, založila aj viacero úspešných akcií, ale na víťazstvo to nestačilo. Po zápase len ťažko skrývala frustráciu.

Košice 21. januára (TASR) - Nádejne rozohraný zápas s Dinamom Kursk napokon basketbalistky Good Angels Košice nezvládli. Dvanásťbodový náskok v druhej štvrtine, ani polčasové vedenie o desať bodov na štvrté víťazstvo v A-skupine Euroligy nepremenili. Skomplikovali si tým cestu do štvrťfinále pohára FIBA, ktoré je pre slovenského majstra cieľom.

Tento cieľ sa im podarí splniť, ak sa v A-skupine Euroligy umiestnia na piatom alebo šiestom mieste. Košičanky momentálne balansujú medzi šiestou a siedmou priečkou. Proti Kursku siahali po cennom triumfe a po prvom polčase sa zdalo, že sa zrodí prekvapenie. Ruský tím však nič také nedopustil. V oboch štvrtinách druhého polčasu na ihrisku dominoval a zvíťazil 64:53. "Ťažko sme hľadali cestu k skórovaniu, a keď sa ony dotiahli, mentálne sme odišli. Možno pred médiami vyzerám ako blázon, ale stále si myslím, že môžeme zdolať každého súpera. Bolo to vidno aj dnes v prvom polčase. Keď nám však vypadnú dve hráčky, tak sa to však nedá. Dnes odohrala slabý zápas Langehornová, to isté Johnsonová a Hruščáková. Keď sa takéto niečo stane, tak sme hotoví," otvorene priznal tréner Good Angels Maroš Kováčik.

Najlepšou hráčkou domáceho tímu bola Zuzana Žirková. Skúsená basketbalistka dosiahla 18 bodov, založila aj viacero úspešných akcií, ale na víťazstvo to nestačilo. Po zápase len ťažko skrývala frustráciu a v hlúčiku novinárov si dávala pozor, aby to s kritikou neprehnala. "Máme malú rotáciu, a keď vypadne jedna, dve hráčky, tak je výsledok presne takýto. Myslím si však, že v našom tíme niečo chýba. Keď sa snažíte urobiť všetko pre to, aby bol výsledok dobrý, tak to potom mrzí. Je to kolektívna hra. Aj keď sme bojovali, niečo tomu chýbalo. Proti takému silnému tímu musíte na víťazstvo urobiť niečo viac," uviedla Žirková.

Stručne, no výstižne sa k zápasu, najmä druhému polčasu vyjadrila Romana Stehlíková. "Dopustili sme sa hlúpych chýb, potom sme pozahadzovali jednoduché koše a to nás dalo psychicky dole," poznamenala autorka siedmich bodov. Mnohí z divákov v zaplnenej Angels aréne už po prvom polčase uvažovali nad situáciou v tabuľke považujúc víťazstvo nad Dinamom Kursk za hotovú vec. To sa však ukázalo predčasné a ruský tím napokon ukončil svoju sériu neúspechov na palubovkách súperov. V pozícii asistentky trénera Kováčika absolvovala premiéru Ivana Jalčová. "Mali sme šancu uspieť. Nevyšiel nám však druhý polčas, v ktorom sme zahadzovali ľahké situácie spod koša. Tretiu štvrtinu sme ešte nejako pretrpeli, ale v štvrtej to už súperkám začalo padať. Dnes sme na nich určite mali," mrzelo asistentku trénera.

Slovenského majstra čakajú ešte tri euroligové zápasy. Najbližšie dva odohrá na palubovkách súperov, konkrétne v talianskom Schiu a vo francúzskom Lille. Tohtosezónnu rozlúčku s prestížnou súťažou absolvujú zverenky Maroša Kováčika v stredu 10. februára doma proti maďarskému tímu Uniqa Šopron.

Zostávajúci program Good Angels v A-skupine Euroligy:
12. kolo, 28. januára, Famila Schio - Good Angels Košice
13. kolo, 3. februára, Lille Métropole - Good Angels Košice
14. kolo, 10. februára, Good Angels Košice - Uniqa Šopron

Priebežná tabuľka A-skupiny:
1. Fenerbahce Istanbul 11 10 1 732:649 21
2. Dinamo Kursk 11 7 4 772:672 18
3. Famila Schio 11 7 4 792:712 18
4. Galatasaray Istanbul 11 7 4 686:653 18
5. Lille Métropole 11 5 6 688:701 16
6. Avenida Salamanca 11 4 7 728:747 15
7. GOOD ANGELS KOŠICE 11 3 8 647:703 14
8. Uniqa Šopron 11 1 10 667:875 12