Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Good Angels chce proti Kursku vychádzať z kvalitnej defenzívy

Na snímke vľavo tréner Good Angels Košice Maroš Kováčik počas oddychového času v zápase 3. kola Európskej ligy žien A-skupiny Good Angels Košice - Lattes Montpellier 19. novembra 2014 v Košiciach. Foto: TASR/ František Iván

Hráčky Dinama Kursk momentálne figurujú v tabuľke A-skupiny na predposlednom šiestom mieste, oproti slovenskému šampiónovi však odohrali o zápas menej.

Košice 24. novembra (TASR) - Basketbalistky Good Angels nastúpia v košickej Steel aréne na svoj štvrtý duel Európskej ligy proti ruskému Dinamu Kursk s cieľom napraviť si renomé po zbabranom zápase s Montpellierom. Zdravotné problémy však majú Magdalena Zietarová a Erin Phillipsová, ktoré bojujú s opuchom kolena.

"Miera sklamania z prvých dvoch domácich zápasov je vysoká. To, čo sme predviedli v Istanbule, sme nedokázali 'predať' v Steel aréne a odišli sme v tretej i štvrtej štvrtine. V Eurolige je oproti minulosti už iba 15 družstiev a o prvú osmičku hráme hneď od začiatku. Predpokladám, že Dinamo Kursk a UMMC Jekaterinburg nebudú hrať až tak kvalitne v obrane, budú chcieť využiť svoju útočnú silu. Verím, že zabojuje jedna hráčka za druhú a že môžeme prekvapiť. V stredu hráme proti súperovi, ktorý by mal v skupine skončiť na druhom mieste, či už podľa rozpočtu alebo zostavy," uviedol na tlačovej konferencii generálny manažér klubu Daniel Jendrichovský.

"Žlto-modré" minulý týždeň nestačili na francúzskeho majstra, pričom pohoreli predovšetkým pri streľbe spoza trojkového oblúka a chýbala i patričná bojovnosť. V priebehu týždňa však zverenky Maroša Kováčika pracovali na zlepšení týchto atribútov. "Bola to trpká prehra. Mali sme využívať šance, všetky dievčatá si uvedomujeme chyby a musíme sa z toho poučiť do ďalších zápasov. Duel proti Kursku bude náročný, chceme hrať agresívnejšie pod košom, zodpovedne v obrane a eliminovať hráčky súpera. V útoku hrať rýchlejšie a jednoduchšie," konštatovala Martina Kiššová.

Hráčky Dinama Kursk momentálne figurujú v tabuľke A-skupiny na predposlednom šiestom mieste, oproti slovenskému šampiónovi však odohrali o zápas menej. V dvoch dueloch dosiahli bilanciu jedno víťazstvo a rovnaký počet prehier, keď na domácej palubovke zdolali Galatasaray a vonku podľahli Krakovu. "Čaká nás náročný súper, s ktorým sme zvíťazili v príprave na turnaji v Trutnove. Chýbalo im však sedem hráčok zo zostavy. Sú silné predovšetkým pod košom, musíme hrať dobre v obrane a rýchlo zakladať protiútoky. Ruský tím ma množstvo kvalitných individualít, bude to náročný tím. Máme mladé družstvo, musíme hrať teda rýchlo a bojovne," tvrdí asistent trénera Peter Jankovič.

Dva domáce neúspechy sa podpísali i pod najnižší záujem divákov o euroligový zápas, ich počet sa pohybuje nad tisícovou hranicou, spoločne s ľuďmi vlastniacimi permanentky. "Záujem je najnižší v histórii a bojím sa, že po roku pôsobenia v Stel aréne to bude najnižšia návšteva. Dúfam, že sa budem mýliť. Záleží len nás, aby sme svojimi výkonmi prilákali divákov späť do hľadiska," povedal Jendrichovský.

najbližší program zápasov Good Angels Košice v základnej A-skupine EL:

26. novembra: Good Angels Košice - Dinamo Kursk (Rus.) /18.00/
3. decembra: ZVVZ USK Praha (ČR) - Good Angels Košice /18.00/
10. decembra: Good Angels Košice - UMMC Jekaterinburg (Rus.) /18.00/