Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

Good Angels nastúpi proti Miskolcu ako favorit

Na snímke basketbalistky Piešťankých Čajok pózujú s trofejou pre porazeného finalistu po treťom finálovom zápase play off slovenskej extraligy Good Angels Košice - Piešťanské Čajky v Košiciach v sobotu 23. apríla 2016. Foto: TASR - Milan Kapusta

Cieľom Košičaniek v štvorčlennej D-skupine je postup.

Košice 24. októbra (TASR) - Stredajším zápasom proti maďarskému družstvu Aluinvent Miskolc vstúpia basketbalistky Good Angels Košice do bojov v Európskom pohári FIBA 2016/2017. Hráčky 13-násobného slovenského majstra už pred mesiacom úspešne absolvovali prvý turnaj Východoeurópskej ligy, ale zápasy v EP FIBA budú podľa trénera Petra Jankoviča náročnejšie. Cieľom Košičaniek v štvorčlennej D-skupine je postup.

Good Angels už majú za sebou vstup do Východoeurópskej basketbalovej ligy, ale Európsky pohár FIBA bude zrejme vyšší výkonnostný stupeň. "Tešíme sa. Už sme sa dlho nevedeli dočkať, kým to vypukne. Ja si myslím, že teraz sa ukáže, ako sme pripravení. Verím, že nám vyjde už prvý zápas," povedal tréner Good Angels Peter Jankovič.

Košičanky pred mesiacom suverénne ovládli turnaj EEWBL v Rige, ale až teraz nastúpia do prestížnejšej súťaže. "Prvé zrkadlo našej výkonnosti sme už mali vo Východoeurópskej lige. Potvrdila sa kvalita nášho družstva, hoci súpermi neboli nejaké zvučné mená. Teraz už prichádza to, na čo sme sa sústredili od začiatku prípravy," poznamenal Jankovič.

Prvým súperom jeho družstva bude maďarský tím Aluinvent Miskolc. Výhodou úvodného zápasu môže byť domáce prostredie, ktoré sa proti tímu so skúsenosťami z medzinárodného basketbalu môže zísť. Štart do EP FIBA bude o to dôležitejší, že Košičanky odohrajú ďalšie tri zápasy na palubovkách súperiek. "Asi každý od nás očakáva víťazstvá, ale také jednoduché to nebude. Netreba zabúdať, že Miskolc vlani skončil v najlepšej osmičke tejto súťaže. Majú i kvalitného trénera, takže očakávam, že to bude náročný zápas. Som však rád, že hráme prvý zápas na domácej palubovke a dúfam, že to bude úspešný vstup. Naše ambície budú čo najvyššie, ale prvoradý bude postup zo skupiny. Jednoduché to nebude, ale urobíme všetko pre to, aby sa to podarilo," uviedol Jankovič pre TASR.

Spoločne so svojím asistentom Radkom Dvorščákom si už naštudovali stredajšieho súpera. "Miskolc má 6-7 kvalitných hráčok a ich veľká sila je najmä pod košom. Bude to teda súboj našich podkošových hráčok s ich hráčkami na tomto poste. Kvalita na oblúku je u nás asi väčšia, ale to ukáže až samotný zápas. Bude len na nás, či potvrdíme svoju kvalitu," dodal kormidelník GA, ktorý by v stredu mal mať k dispozícii všetky hráčky bez zdravotných komplikácií.

Na štart v prestížnej súťaži sa tešia aj samotné hráčky slovenského majstra. "V prvom rade sa veľmi tešíme, že sa to začne. Chceme, samozrejme, vyhrať už prvý zápas. Rady by sme sa prezentovali dravou, rýchlou a oku lahodiacou hrou. Čo sa týka maďarského družstva, tak to je klasická maďarská divočina bez systému. Tam si každý hrá takpovediac čo chce," uviedla s úsmevom Romana Stehlíková. Zápas Good Angels proti Aluinvent Miskolc je na programe v stredu 26. októbra od 18.00 v košickej Angels aréne.

Program Good Angels Košice v D-skupine Európskeho pohára FIBA
Streda, 26. októbra, Good Angels - Aluinvent Miskolc (Maď.)
Štvrtok, 3. novembra, Yakin Dogu Universitesi (Tur.) - Good Angels
Streda, 9. novembra, Olympiakos Pireus (Gréc.) - Good Angels
Streda, 30. novembra, Aluinvent Miskolc - Good Angels
Štvrtok, 8. decembra, Good Angels - Yakin Dogu Universitesi
Štvrtok, 15. decembra, Good Angels - Olympiakos Pireus