Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Good Angels i Piešťanské Čajky v európskych súťažiach do Istanbulu

Na snímke vľavo tréner hráčok Piešťan Martin Pospíšil, archívne foto Foto: TASR/Milan Kapusta

Rozhodol o tom sobotňajší žreb v nemeckom Mníchove.

Mníchov 4. júla (TASR) - Basketbalistky Good Angels Košice sa v novom ročníku Európskej ligy 2015/2016 predstavia v A-skupine, kde narazia na turecké kluby Fenerbahce a Galatasaray Istanbul, ruské Dinamo Kursk, talianske Schio, francúzsky Villeneuve D’Ascq, maďarský Šopron a víťaza kvalifikácie medzi českým Brnom a španielskou Salamancou. Rozhodol o tom sobotňajší žreb v nemeckom Mníchove.

"So zložením skupiny je veľká spokojnosť. Zmeny, ktoré FIBA uskutočnila v posledných hodinách nám dali možnosť vzniku takejto skupiny. Boli sme zmierení s úplne inou a to, že Fenerbahce i Galatasaray môžu hrať spolu v skupine nám veľmi pomohlo. Čo sa týka atraktivity súperov, cestovania a šance hrať je táto skupina pre nás najlepšia možná, aká mohla vzniknúť. Fenerbahce, Galatasaray a Kursk sú iná liga, majú fantasticky pripravené družstvá, ale o 4. priečku bude hrať zvyšných päť tímov. Som veľmi spokojný, pretože v druhej skupine sú štyri silné družstvá a dve veľmi ambiciózne," uviedol pre TASR generálny manažér klubu Daniel Jendrichovský.

Skupinová fáza EL sa začne v stredu 14. októbra 2015, Košičanky by mali podľa FIBA Europe odohrať prvý duel na domácej palubovke proti víťazovi kvalifikačného dvojzápasu. "Samozrejme, že by som si prial viac Brno, najmä z hľadiska cestovania, ale aj ďalších faktorov. Keď sa však pozriem na silu družstiev, tak Salamanca nemôže mať najmenší problém," zhodnotil Jendrichovský. Súťaž vyvrcholí záverečným turnajom Final Four, ktorý sa uskutoční od 15.-17. apríla 2016. Miestenku naň si zabezpečia víťazi vyraďovacích sérií, do ktorých postúpia po štyri najlepšie tímy z každej skupiny. Družstvá z 5. a 6. priečky sa "presunú" do štvrťfinále Európskeho pohára FIBA.

V Európskom pohári FIBA 2015/2016 si Piešťanské Čajky v A-skupine zmerajú sily proti ruskému Spartaku Moskva a tureckým tímom Besiktas Istanbul a Adana ASKI. "Najhoršie dopadli asi Čajky, ktoré dostali troch absolútne skvelých súperov. Je to najťažšia skupina celého FIBA Cup-u, no myslím si, že piešťanskí fanúšikovia môžu jasať, pretože uvidia tri skvelé družstvá," dodal Jendrichovský.

Zloženie skupín EL 2015/2016:

A-skupina: Fenerbahce Istanbul, Galatasaray Istanbul (obidva Tur.), Dinamo Kursk (Rus.), Good Angels Košice (SR), Famila Schio (Tal.), Villeneuve D’Ascq (Fr.), Uniqa Šopron (Maď.), víťaz kvalifikácie (Brno/ČR - Salamanca/Šp.)

B-skupina: Kayseri AGÜ Spor (Tur.), Wisla Can-Pack Krakov (Poľ.), UMMC Jekaterinburg, Nadežda Orenburg (oba Rus.), Spar Citylift Girona (Šp.), Tango Bourges (Fr.), Castors Braine (Belg.), ZVVZ USK Praha (ČR, trénerka Natália Hejková)

Európsky pohár FIBA 2015/2016:
A-skupina: Spartak Moskva (Rus.), Besiktas Istanbul, Adana ASKI (obidva Tur.), Piešťanské Čajky (SR)