Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Good Angels sa stretnú vo štvrťfinále Európskeho pohára s Lille

Na snímke s loptou hráčka Good Angels Anna Jurčenková počas zápasu 6. kola Európskej ligy žien v basketbale A-skupiny Good Angels Košice - Lille Métropole (Fr.) 2. decembra 2015 v Košiciach. Foto: TASR/Roman Hanc

Prvý zápas je na programe 8. marca v Lille, odveta o tri dni neskôr v Košiciach.

Mníchov 11. februára (TASR) - Basketbalistky Good Angels Košice sa vo štvťfinále Európskeho pohára FIBA stretnú s francúzskym tímom Lille Métropole. Rozhodol o tom štvrtkový žreb v Mníchove. Generálny manažér košického klubu Daniel Jendrichovský netají spokojnosť so štvrťfinálovým súperom, ktorého Košičanky nedávno zdolali presvedčivým rozdielom.

Pri žrebe štvrťfinále Európskeho pohára FIBA bolo všetkých osem družstiev v jednom koši, takže Košičanky sa mohli stretnúť aj s tímom, ktorý ešte nedávno pôsobil v Eurolige. Presne to sa napokon aj stalo, keďže žreb Košičankám určil súpera, ktorého nedávno zdolali 78:48 v rámci 13. kola euroligovej A-skupiny. "Som spokojný. Stretneme sa s družstvom, ktoré dôverne poznáme. Je to tím z Euroligy, s ktorým máme čerstvé skúsenosti. Minulú stredu sme u nich vyhrali o 30 bodov a myslím si, že máme psychicky navrch. Budeme mať aj výhodu domáceho prostredia v odvetnom zápase, ale už v Lille chceme dosiahnuť čo najlepší výsledok," poznamenal generálny manažér Good Angels Daniel Jendrichovský.

Francúzsky súper je podľa jeho slov kvalitatívne kdesi v strede spomedzi družstiev, ktoré prichádzali do úvahy. "Teší nás, že sme sa vyhli Bourges, no nedostali sme nikoho z vytúžených družstiev. Postúpiť cez Lille je v našich silách. Je dobré, že tréneri sa nemusia zamýšľať nad novým skautingom," dodal Jendrichovský.

Pre basketbalistky dvanásťnásobného slovenského majstra sa v stredu skončilo účinkovanie v Eurolige. V osemčlennej A-skupine napokon obsadili piatu priečku, ktorá znamená splnenie predsezónnych cieľov. Postúpiť do najlepšej euroligovej osmičky sa Košičankám nepodarilo, ale generálny manažér klubu odmieta reči o neúspechu. "Ja sa bránim konštatovaniu, že nám nevyšiel postup. Postup, ktorý sme chceli dosiahnuť, sme dosiahli. Myslím si, že asi len médiá či fanúšikovia boli nastavení tak, že mysleli na postup do štvrťfinále Euroligy. My sme vedeli, že reálne máme na euroligovú osmičku iba v prípade, že sa zosúladia mnohé okolnosti. Štyri družstvá v našej skupine boli po viacerých stránkach lepšie ako my. Preto by som k hodnoteniu sezóny pristúpil až po účinkovaní Európskom pohári FIBA," poznamenal Daniel Jendrichovský.

Prvý zápas odohrá košický tím na palubovke súpera v utorok 8. marca. Odveta je na programe v piatok 11. marca na východe Slovenska. V prípadne, že by bolo skóre vyrovnané, nasledovalo by predĺženie v odvetnom zápase na košickej palubovke. Lepší z dvojice Good Angels Košice - Lille Métropole sa stretne s víťazom dvojzápasu Spartak Moskva - Bourges.

Žreb štvrťfinále Európskeho pohára FIBA:
Besiktas Istanbul - Kayseri Agü Spor
Lille Métropole - GOOD ANGELS KOŠICE
Aluinvent DVTK Miškovec - Basket Landes
Tango Bourges Basket - Spartak Moskovská oblasť